Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Σαν ποίημα σουρεάλ (Λαλήσαμε και δεν το λέμε)
Ο Καμίνης ύψωσε στον ουρανό την παντιέρα του αντιφασισμού . Μάλιστα βρήκε και συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Δένδια . Τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ . Που αν κάνει ένα γκάλοπ στην αστυνομία , η χρυσή αυγή θα βγει πρώτη δύναμη με διαφορά . Για να ξεβρωμίσει η αστυνομία .

Τα ακούει αυτά ο Κασιδιάρης και απαιτεί από τους βουλευτές να καταδικάσουν τη βία απέναντι σε ένα χρυσαυγίτη που τον ελεύθερο του χρόνο κυνηγάει μετανάστες . Και οι βουλευτές το σκέφτονται . Εκτός από τον αναρχικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , Βαγγέλη Διαμαντόπουλου , που όταν αντικρίζει φασίστα σκέφτεται πηγάδες . Πολλές πηγάδες . Ένας μπαχαλάκιας όμως δεν φέρνει την άνοιξη . Με δύο κάτι γίνεται …


Είπα αναρχικός βουλευτής ; Πάντως αναρχικός τραπεζίτης υπάρχει . Ο Σουρεαλισμός στην υπηρεσία της επανάστασης .

Μέσα σε όλα αυτά , απογοητεύτηκε ο Σαμαράς και σταμάτησε να ονομάζει τα χάλια μας success story με αποτέλεσμα να μειωθούν τα ποσοστά του . Γιατί ο Έλληνας την θέλει την παραμύθα του . Success story , success story , success story  … μπας και μας σηκωθεί πάλι .

Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ , του ρήτορα Βαγγέλη Βενιζέλου , ανεβάζει τα ποσοστά του αφού οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποτελούν πλέον τον εξισορροπητικό παράγοντα της κυβέρνησης . Μπορεί να είναι λίγοι αλλά έχουν βάρος . Από τον υπαρκτό σοσιαλισμό στον υπαρκτό σουρεαλισμό . Σε λίγο και στην πόλη σας …

Αν κάτι ανεβαίνει , κάτι άλλο πρέπει να κατεβαίνει Αναφέρομαι στην αριστερά της ευθύνης που έγινε ανεύθυνη όταν αποχώρησε από την τρικομματική κυβέρνηση επειδή διαφώνησε με το θέμα της ΕΡΤ . Έως τότε είχε προλάβει να υπογράψει ότι μνημόνιο κυκλοφορούσε στην πιάτσα . Χειροπιαστός σουρεαλισμός …

Βλέποντας την φουρτούνα , ο καπετάνιος άλλαξε ρότα . Αποφάσισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει success story χωρίς απολύσεις στο δημόσιο . Ποιος όμως θα αποφασίσει για αυτές ; Κάποιος ικανός , έξυπνος , πετυχημένος ... Ο Κυριάκος ! Ο οποίος πλέον έχει το μέλλον σου στα χέρια του . Είναι αυτός που αποφασίζει ποιος θα απολυθεί και ποιος όχι . Τρομακτικό  ! Όσοι είναι χοντροί δεξιά . Όσοι είναι λεπτοί αριστερά . Οι δεξιά τον πούλο .

Σε όλα αυτά , το ΚΚΕ κάνει την πάπια . Για φέτος έδρασε αλλάζοντας την Παπαρήγα με τον Κουτσούμπα . Και αυτό οι κομμουνιστές το ονομάζουν εξέλιξη . Τι εξέλιξη ; Φυσική επιλογή και θάνατος είναι .

Κάτι σαν τον τομέα της υγείας με την οποία έχει παρτίδες πλέον ο Άδωνις . Όχι ως ασθενής . Ως υπουργός . Σχεδιάζει συγχωνεύσεις νοσοκομείων και νεκροταφείων . Από την παραγωγή κατευθείαν στην κατανάλωση .

Η χώρα έχει γίνει τελείως σουρεάλ .

Μήπως τελικά ο Σουρεαλισμός όλους μας ενώνει ;

ΜΠΑΤΣΟΙ , ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ , θα φάω ένα ΠΕΠΟΝΙ !