Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Κάνε και εσύ μια κατάληψη . Μπορείς !



Διαγωνισμός κατάληψης έχει προκηρυχτεί στον δήμο Αθηναίων τις τελευταίες μέρες . Προηγείται , με διαφορά , η ομάδα των αντιεξουσιαστών οι οποίοι με συνεχόμενες κινήσεις ματ κατά των ΜΑΤ έχουν καταλάβει , μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα , την Villa Amalias και τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ . Όπως υπόσχονται οι εκπρόσωποι της ομάδας , έπεται και συνέχεια . Σύνθημα τους : “Κάνε και εσύ μια κατάληψη . Μπορείς !”


Σε αυτές τις καταλήψεις αντιδρούν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι οι καταλήψεις των δημοσίων κτηρίων αποτελούν ορμητήριο των αναρχικών . Από την άλλη βέβαια κανένας δεν διαμαρτύρεται για τα γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που αποτελούν ορμητήριο λυσσασμένων νεοδημοκρατών και πασοκτζήδων οι οποίοι , σε κάθε ευκαιρία , βυθίζουν όλο και περισσότερο στη δημοκρατία τη χώρα. Και όλα αυτά με τη βοήθεια του θεού .

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι τα δύο κόμματα κατέχουν το ρεκόρ Γκίνες για την μακροβιότερη κατάληψη σε δημόσιο κτίριο αφού , εδώ και περίπου σαράντα χρόνια , έχουν καταλάβει τα ανάκτορα του Όθωνα και δεν λένε να ξεκουμπιστούν .

Πάντως το ρεκόρ Γκίνες για την πολυπληθέστερη κατάληψη όλων των εποχών κατέχουν οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι δυο χρόνια τώρα έχουν καταλάβει τις πολυθρόνες των σπιτιών τους και δεν λένε να ξεκουνηθούν .

Αλλά αν δεν ξεκουνηθούν οι καταληψίες της πολυθρόνας , δεν θα ξεκουμπιστούν οι καταληψίες της βουλής .