Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Κατά Κηνσόρων και άλλες αηδίες


Με την γνωστή λαϊκή και πατροπαράδοτη τέχνη της ρουφιανιάς επέλεξε ο Βύρων Πολύδωρας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με τον διορισμό της κόρης του στη Βουλή στο διάστημα της μιας ημέρας που διήρκεσε η θητεία του ως προέδρου. Στον ρόλο της κουκούλας το βιβλίο του με τίτλο «Κατά Κηνσόρων» .

Με αυτό το βιβλίο ο Βύρωνας προσπαθεί να αποδείξει , χρησιμοποιώντας την επαγωγική μέθοδο , ότι όλοι οι πολιτικοί είναι κοπρίτες και λαμόγια οπότε είναι άδικο να εκτοξεύονται τα βέλη μόνο προς το πρόσωπο του . Θα πρέπει να καούν και άλλοι . Αλλιώς να μην καεί κανείς .

Συγκεκριμένα αναφέρει παραδείγματα διεφθαρμένων πολιτικών οι οποίοι διόριζαν ψηφοφόρους χωρίς κάποιο αξιοκρατικό κριτήριο . Με αυτή την μέθοδο προσπαθεί να αποδείξει ο Βύρωνας ότι δεν είναι ο μόνος διεφθαρμένος στον χώρο του .

Πρόκειται ίσως για το πιο άχρηστο βιβλίο που εκδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Ένα πακέτο από  καμιά τριανταριά σελίδες για να πει τα αυτονόητα , ότι δηλαδή οι Έλληνες πολιτικοί είναι κουφάλες . Άχρηστο το βιβλίο . Πιο άχρηστο ακόμα και από το πρόσφατο πόνημα του καλοφαγά Πάγκαλου. Στην πυρά το βιβλίο . Στους 451 βαθμούς Φαρενάιτ .  Και ο Βύρωνας μαζί . Αν και τα σκατά δύσκολα καίγονται . Δεν αναφέρομαι στο βιβλίο . Στον Βύρωνα αναφέρομαι .