Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Δόξα τω θεώ , εδώ έχουμε ακόμα ευρώ .


Μπορεί οι κυβερνητικές εταίρες να συναντιούνται καθημερινά ώστε να αποφασίσουν τα μέτρα μπας και μπαλώσουν την τρύπα των 11,5 δις αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι η συμφωνία θα αργήσει να ανακοινωθεί . Μάλιστα τα τεμπελόσκυλα της τρόικα εξωτερικού είναι διατεθειμένα να δώσουν παράταση ακόμα και 15 ημερών στα τεμπελόσκυλα της τρόικας εσωτερικού ώστε να συνεχίσουν όλοι μαζί και ο καθένας χώρια τις διακοπές τους στο Ελλαδιστάν . 

Οι εσωτερικού κάνουν ότι διαφωνούν μεταξύ τους , οι εξωτερικού κάνουν ότι περιμένουν τα αποτελέσματα των συζητήσεων και εμείς κάνουμε ότι αγωνιούμε αλλά το αποτέλεσμα είναι ήδη γνωστό . Επανάληψη βλέπουμε . Κονσερβοκούτι είναι το έργο . Όσα δεν πήραν με το μνημόνιο 1 , όσα τους ξέφυγαν με το μνημόνιο 2 , όσα δεν καταβρόχθισαν με το μεσοπρόθεσμο θα τα βουτήξουν τώρα . Και μια που είπα κονσερβοκούτι , μήπως να αρχίσω να ακονίζω κάποια περισσευούμενα που έχω στο σπίτι ;
Μπορεί ο Στουρνάρης , που κάνει τον υπουργό οικονομικών , να προσπαθεί να μας πείσει ότι τα μέτρα θα είναι δίκαια αφού αναζητάει το τέλειο μίγμα – κάτι τέτοιες παπαριές συνήθως πείθουν τον κόσμο … και εσύ λαέ αποχαυνωμένε μην ξεχνάς τις εκλογές … - , μπορεί οι Βενιζέλος και Κουβέλης , που το παίζουν συγκυβέρνηση ,  να μιλάνε για διαπραγμάτευση γενικώς και αορίστως αλλά η ουσία είναι πως αν δεν μας πάρουν και τα σώβρακα δεν θα ησυχάσουν . Η λύση δεν είναι να σταματήσεις να πλένεις τα σώβρακα σου .
Εντωμεταξύ , ο Βενιζέλος μπουρδολογεί ως συνήθως και ο Κουβέλης συνεχίζει να ζει στον κόσμο του αφού και οι δύο γνωρίζουν ότι κυβέρνηση είναι ο Σαμαράς άρα αυτόν θα σταυρώσουν στο τέλος . Από την άλλη ο Σαμαράς , που κάνει τον πρωθυπουργό , έχει μουγκαθεί . Δεν λέει κουβέντα συνεχίζοντας την τακτική του Βούδα που τόσο πετυχημένα εισήγαγαν στην ελληνική πολιτική ζωή οι δύο γνωστοί πρώην πρωθυπουργοί . Γιατί ο Σαμαράς ξέρει ότι θα είναι ο πρώτος που θα πάρουν με τα γιαούρτια . Και όσο περισσότερο ανοίξει τώρα το στόμα του τόσα περισσότερα γιαούρτια θα φάει αργότερα .
Η ουσία είναι μία . Από τα 11,5 δις αναλογούν σε κάθε πολίτη , μικρό , μεγάλο , γέρο βρέφος …  1150 ευρώ δηλαδή 4600 ευρώ σε κάθε τετραμελή οικογένεια για τα επόμενα δύο χρόνια  . Αν αναλογιστείς ότι ένα σημαντικό ποσοστό θα την σκαπουλάρει ως συνήθως , τότε το βάρος γίνεται αβάσταχτο . Και ήμαστε ακόμα στην αρχή . Ακόμα δεν έχεις πεινάσει . Τώρα θα πεινάσεις ! Αλλά δόξα τω θεώ , εδώ έχουμε ακόμα ευρώ .