Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ελλάς , νεοελλήνων δικαστών .

Είκοσι πέντε αιώνες μετά την καταδίκη σε θάνατο του Αθηναίου φιλόσοφου Σωκράτη, διακεκριμένοι ανώτατοι δικαστές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά και πλήθος κοινού, αθώωσαν τον αρχαίο στοχαστή, στην αναπαράσταση της δίκης του που έγινε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Η επανάληψη της δίκης είχε τρομερή επιτυχία γεγονός που αποδεικνύει ότι ένα από τα αγαπημένα σπορ των ελλήνων είναι η δικομανία . Περισσότεροι από 40000 έλληνες παρακολούθησαν την δίκη ζωντανά από το διαδίκτυο αποκαθιστώντας το όνομα του Σωκράτη 2500 χρόνια μετά. Οι δικαστές διχάστηκαν και δεν οδηγήθηκαν σε ένα αποτέλεσμα ωστόσο ο Σωκράτης αθωώθηκε από το κοινό και έτσι χάρη στους νεοέλληνες , ο αρχαίος φιλόσοφος , μπορεί πλέον να αναπαυθεί εν ειρήνη με το κούτελο καθαρό .



Τώρα ποιος ήταν ο Σωκράτης και τι έκανε στην εποχή του λίγη σημασία έχει . Το θέμα είναι ότι ήταν Έλληνας άρα γάμαγε και έδερνε . Άρα αθώος ο Σωκράτης . Άρα ο Σύριζα έφταιγε . Μην τα πολυσκαλίζουμε , δεν κάνει .
Αφού λοιπόν η πρώτη επανάληψη δίκης είχε μεγάλη επιτυχία υπάρχει η σκέψη να επαναληφθούν και άλλες δίκες των οποίων οι ετυμηγορίες, για τον έναν ή τον άλλο λόγο , αμφισβητούνται μέχρι και σήμερα .
Η δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου θα μπορούσε να πάρει την σκυτάλη αφού υπάρχει , ακόμα και σήμερα , η υποψία ότι κάτι πήγε στραβά σε εκείνη την δίκη . Και ευκαιρία είναι μαζί με τον πατέρα να δικαστεί και ο γιος , για να γλυτώσουμε χρόνο και έξοδα . Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια . Όλα τα λεφτά θα είναι η ανακοίνωση του προέδρου στο τέλος :”Οι κύριοι Παπανδρέου , πατέρας και υιός , δεν είναι ελεύθεροι να πάνε σπίτι τους” .
Άλλη δίκη που θα μπορούσε να επαναληφθεί είναι αυτή των χουντικών . Στην θέση των κατηγορούμενων θα μπορούσαν να κάτσουν οι νυν χουντικοί Μιχαλολιάκος , Καρατζαφέρης , Καμένος και λοιποί αμετανόητοι . Η δίκη βέβαια θα είναι στημένη , οι χουντικοί θα καταδικαστούν σε θάνατο , οι φιλοχουντικοί Σαμαράδες θα λουφάξουν  και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ .
Αν αποφασίσουμε να πραγματοποιήσουμε και δίκες που δεν έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα τότε μακρύς θα είναι ο κατάλογος των κατηγορουμένων . Όρεξη να έχουμε να δικάζουμε και να καταδικάζουμε . Πρόεδρος ο κρυφοΣΥΡΙΖαιος Τράγκας . Ένοχοι όλοι . Στην πυρά , στην πυρά .
Και που να ‘ρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία . Όχι μόνο θα κριθούμε όλοι ένοχοι αλλά θα μας πάρουν τα σπίτια , τις γυναίκες και τα παιδιά . Θα γυρίσουμε και στην δραχμή . Θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως . Χαμός θα γίνει .
Άλλος ένας λόγος για να ψηφίσουμε Σαμαρά στις 17 Ιουνίου .