Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Δώσε και σε μένα Μπάρμπα .

Και η Βάνα Μπάρμπα υποψήφια βουλευτής ; Ναι , και η Βάνα Μπάρμπα υποψήφια βουλευτής . Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά . Στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέβει υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ και τώρα με το ΛΑΟΣ .

Θα μου πεις τι σχέση έχει το ΠΑΣΟΚ με το ΛΑΟΣ σε ιδεολογικό , πολιτικό , φιλοσοφικό επίπεδο… Κανένα και αυτό είναι το ωραίο στην υπόθεση . Θεωρητικά το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλιστικό κόμμα και το ΛΑΟΣ δεξιό έως πολύ δεξιό αλλά σε πρακτικό επίπεδο όλα αναιρούνται . Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κινηθεί σε δεξιά μονοπάτια και το ΛΑΟΣ σε σοσιαλιστικά αν κριθεί απαραίτητο , με γνώμονα την εξασφάλιση ή την διατήρηση της εξουσίας . Με το ίδιο σκεπτικό ο Καμένος , ο οποίος γέμιζε το ακροδεξιό κενό της ΝΔ , θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ , και ο Τσίπρας θέλει να συνεργαστούν όλοι οι αριστεροί στις μονοεδρικές έδρες .

Μα πως θα συνεργαστείτε , αφού έχετε ιδεολογικές διαφορές . Μπορεί να είναι εύκολο να το λες αλλά όταν θα έρθει η ώρα των πράξεων τα πράγματα δυσκολεύουν . Εκτός αν δεν έχεις ιδεολογικές διαφορές με άκρως αντίθετες παρατάξεις γεγονός που αποδεικνύει ότι απλά δεν έχεις ιδεολογία .

Η περίπτωση “Βάνα Μπάρμπα” αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής . Είναι αυτό που λέμε “ότι να ‘ναι και όπως να ‘ναι” . Τiς ψήφους να πάρουμε και ας είναι της Βάνας Μπάρμπα . Λες έτσι να βγήκε η λαϊκή ρήση “δώσε και σε μένα Μπάρμπα” ;

Πόσο περήφανος μπορεί να είσαι ως πολιτικός αρχηγός όταν έχεις μπει στη βουλή με τις ψήφους του Ανατολάκη , του Ψινάκη και της Μπάρμπα ; Στην προσπάθεια να κρατηθεί στη πολιτική ζωή ο Καρατζαφέρης άφησε σε δευτερότριτο ρόλο την ιδεολογία . Εκτός αν δεν είχε ποτέ απλώς τώρα αποκαλύφθηκε . Με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει εκτός βουλής από τους ακροδεξιούς νεοναζί ιδεολόγους .

Το ενδιαφέρον στις εκλογές θα είναι να δούμε ποιος τελικά θα επικρατήσει , η ιδεολογία ή ο καιροσκόπος . Καρατζαφύρερ ή χρυσή αυγή  ; Κουβέλης ή ΚΚΕ ; Βάνα Μπάρμπα ή Βορίδης ; Γιατί για να μπουν δέκα κόμματα στη βουλή χλωμό το βλέπω .