Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ακάκιε , τα μακαρόνια δεν τα βρίσκω !

Τελικά αποφυλακίστηκε ο Εφραίμ ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή εδώ και 3 μήνες περίπου αφού είχε κριθεί ένοχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ηθική αυτουργία στην έκδοση πλαστών βεβαιώσεων και σε απάτη . Μικροπράγματα δηλαδή .
Φτάνοντας στη μονή , οι υπόλοιποι συμμορίτες του επεφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή . Τους μήνες της φυλάκισης του , το κενό στη μονή ήταν δυσαναπλήρωτο . Η ζωή για τους μοναχούς δεν ήταν η ίδια . Κάτι είχε αλλάξει . Έλλειπε ο αρχηγός . Άλλο πράγμα οι σαράντα κλέφτες χωρίς τον Αλή- Μπαμπά και άλλο πράγμα με τον Αλή- Μπαμπά . Όπως και να το κάνεις , με τον αρχηγό δίπλα σου νιώθεις μια σιγουριά . Όταν όμως ο αρχηγός είναι στο μπουντρούμι νιώθεις ότι έρχεται και η σειρά σου .
Παρόλα αυτά , τρακόσια χιλιάρικα εγγύηση ήταν αρκετά για να βρεθεί ξανά πίσω στο λημέρι του . Εδώ παπάς , εκεί παπάς που είναι ο παπάς ;
Σε δηλώσεις του τόνισε ότι «Ήταν θαύμα της Παναγίας η αποφυλάκισή μου» . Να φανταστώ ότι τα τρακόσια χιλιάρικα του τα έδωσε η Παναγία ; Τέτοιες χαζομάρες κάνει και εκνευρίζομαι . Ακριβό το θαύμα . Μάλλον συμπεριλαμβάνεται και το δώρο Πάσχα .
Τέλος καλά , όλα καλά λοιπόν για τον Εφραίμ και τα πνευματικά υποχείρια του . Γεμάτος με νέες εμπειρίες από την φυλακή ,  έτοιμος για νέες δουλειές .
Όλα αυτά μία εικόνα μου φέρνουν στο μυαλό . Τον Εφραίμ να φωνάζει με απόγνωση : “Ακάκιε , τα μακαρόνια δεν τα βρίσκω” . Ή όπως απλά και κατανοητά λέει γνωστός φιλόσοφος : “Να κρεμάσουμε τον τελευταίο πολιτικό από τα έντερα του τελευταίου παπά” , όπου “πολιτικός” βάζεις ότι γουστάρεις , το “παπάς” όμως παρακαλώ να μείνει ως έχει . Υπάρχουν παπαδίστικα έντερα για όλους .