Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Όμορφες σημαίες , όμορφα καίγονται

Στο κάψιμο την Γερμανικής σημαίας προχώρησε μερίδα διαδηλωτών το μεσημέρι της Τρίτης και όλοι οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν και επευφημούσαν κατενθουσιασμένοι που επιτέλους ξορκίσαμε το κακό καίγοντας το . Στην πυρά , στην πυρά .
Το κακό βέβαια σχετίζεται με τη Γερμανική κυβέρνηση η οποία μας πολεμάει γιατί μας ζηλεύει και μας φθονεί . Δεν θέλει να μας δανείζει τσάμπα αλλά αυτά που μας δανείζει τα θέλει πίσω και με τόκο . Αν είναι δυνατόν .

Με τον Γερμανικό λαό δεν έχουμε πρόβλημα . Άλλο ο λαός και άλλο οι κυβερνήσεις . Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας . Στο κάτω – κάτω όταν οι Γερμανοί τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα , τεμενάδες τους κάνουμε για να μας αφήσουν τα πολύτιμα ευρώ τους . Προφανώς το κάψιμο της Γερμανικής σημαίας , που αποτελεί σύμβολο , σχετίζεται με την Γερμανική κυβέρνηση και την εξωτερική πολιτική της . Όχι με τον λαό ούτε με την ίδια τη Γερμανία . Διαφωνείς με τη Γερμανική κυβέρνηση και καις τη σημαία της Γερμανίας . Συμβολισμός . Και μάλιστα δυνατός .
Ως εδώ καλά . Πάμε και στα δικά μας . Υπάρχει διαδηλωτής που συμφωνεί με την ελληνική κυβέρνηση ; Προφανώς όχι αλλιώς δεν θα ήταν διαδηλωτής . Γιατί τότε δεν χρησιμοποιεί τον ίδιο συμβολισμό και με την ελληνική σημαία ; Γιατί δεν ξορκίζει το εγχώριο κακό καίγοντας , δίπλα στην Γερμανική σημαία και την Ελληνική , συμβολίζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση του στην ελληνική κυβέρνηση και γενικότερα στην εγχώρια πολιτική – θεατρική - σκηνή ;
Προφανώς η ελληνική σημαία δεν είναι όπως όλες οι άλλες  σημαιούλες . Δεν είναι απλώς ένα σύμβολο . Η ελληνική σημαία είναι η ελληνική μαγκιά , ο ελληνικός τσαμπουκάς , η ελληνική κουτοπονηριά , ο ελληνικός ωχαδερφισμός … Η ελληνική σημαία είναι η Ελλάδα . Δεν καις την Ελλάδα ακόμα και αν είναι για κάψιμο .Τότε είναι σαν να καις τον εαυτό σου παραδεχόμενος τα λάθη σου .
Καίγοντας την Ελληνική σημαία σημαίνει ότι παραδέχεσαι ότι για τα χάλια μας ήμαστε οι μόνοι που φταίμε .  Παραδέχεσαι ότι οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν στο παρελθόν και συνεχίζουν να μας κυβερνούν δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι χωρίς τη δικιά μας συνεργασία . Παραδέχεσαι ότι  η κατασπατάληση των δημόσιων ταμείων είναι ένα θέμα με το οποίο έχουμε σχέση .  Παραδέχεσαι ότι  οι εμπειρίες του παρελθόντος πέρασαν ξώφαλτσα από δίπλα μας και εμείς συνεχίζουμε να ήμαστε στουρνάρια .
Το κάψιμο της ελληνικής σημαίας από τους έλληνες δηλώνει αλλαγή . Παραδοχή των λαθών μας . Ωριμότητα . Γνώση . Αντίθεση με το παρελθόν μας .
Όσο καίμε τις σημαίες των άλλων δεν παραδεχόμαστε τίποτα . Όταν αυτό θα συμβεί , τότε ίσως  , σε κάποια πορεία στο κέντρο της Αθήνας δίπλα στην Γερμανική σημαία λαμπαδιάσει και η Ελληνική . Σαν συμβολική κίνηση  .