Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αγανακτισμένοι και χαβαλέδες .

Η Αθήνα δεν κάηκε . Η Αθήνα έλαμψε . Η Αθήνα δεν είναι κτήρια .Η Αθήνα είναι κάτι περισσότερο από καταστήματα και τράπεζες. Είναι ιδέες , είναι τρόπος ζωής , είναι αντίσταση , είναι κουλτούρα . Οι ιδέες δεν καίγονται . Οι ιδέες καίνε .
Καίνε τους μοιρολάτρες .  Οι μοιρολάτρες ας πάνε να κλάψουν στη γωνιά τους  . Εκεί που βρίσκονταν μέχρι σήμερα . Εκεί που θα βρίσκονται και αύριο .  Να κλάψουν για τις τράπεζες , για τον κινηματογράφο , για τα καταστήματα …  για τα πράγματα .
Η Αθήνα δεν κάηκε . Η Αθήνα φωτίστηκε . Φωτίστηκε από αντίδραση , από αγανάκτηση . Πραγματική αγανάκτηση . Όχι Συνταγματική . Αληθινή . Όχι αγανάκτηση με μούντζες και μπύρα . Αγανάκτηση με πέτρες και βενζίνη .
Μήπως η αγανάκτηση είναι υπερβολική ; Νόμιζα ότι ήσουν πραγματικά αγανακτισμένος . Αυτό διατυμπάνιζες στο Σύνταγμα τόσους μήνες . Αν δεν το εννοούσες , δεν φταίω εγώ . Άλλη φορά να λες αυτά που εννοείς . Άλλο αγανακτισμένος και άλλο χαβαλετζής . Να χωριζόμαστε σιγά – σιγά . Από εδώ οι αγανακτισμένοι , από εκεί οι χαβαλέδες .