Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Μνημόνιο Νο 2 για σινεφίλ

Το μνημόνιο Νο 1 το θυμάστε ; Φυσικά και το θυμάστε , άκου ερώτηση . Ξεχνιούνται κάτι τέτοια ; Σας έχω ευχάριστα νέα . Έπειτα από την τρελή επιτυχία που γνώρισε πέρσι η ταινία , η κυβέρνηση ημιΠΑΣΟΚ , ημιΝΔ και ημιΛΑΟΣ αποφάσισαν να γυρίσουν και το sequel . Μνημόνιο Νο2 θα λέγεται και σύμφωνα με τους προαγωγούς της ταινίας , το μνημόνιο Νο2 υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες .
Πρωταγωνιστούν Παπαδήμος , Σαμαράς , Παπανδρέου και στον ρόλο του κομπάρσου ΕΣΥ .

Η ταινία χαρακτηρίζεται ως κωμωδία , με στοιχεία  τραγωδίας καθώς και σκληρού πορνό . ( άντε , σε έφτιαξα ) . Στο σκληρό πορνό τον βασικό ρόλο τον έχεις ΕΣΥ , στα τέσσερα (Σε ξανάφτιαξα , τυχερούλη) .
Περιλαμβάνει σκηνές που κόβουν την ανάσα όπως μειώσεις μισθών και συντάξεων , απολύσεις , κατάργηση φοροαπαλλαγών , κατάργηση εργασιακών σχέσεων …
Το μνημόνιο Νο 2 αποτελεί μια ενδοσκόπηση στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης ενός ολόκληρου λαού . Το ρεζουμέ της υπόθεσης είναι πώς μπορείς να κάνεις συνέχεια την ίδια μαλακία και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα .
 Φήμες αναφέρουν ότι η ταινία στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα αλλά μη μασάς , τέτοια ανώμαλα σενάρια συναντά κανείς μόνο στις ταινίες .
Όσες σκηνές δεν χώρεσαν, θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της επόμενης ταινίας , μνημόνιο Νο 3 .
Σε κάθε θεατή θα δίνεται δώρο ένας γκαζοτενεκές βαζελίνη για κάθε νόμιμη χρήση .  Κάτσε λοιπόν αναπαυτικά και απόλαυσε το .
Ραντεβού στο μνημόνιο Νο 3 .
Παραλειπόμενα : Οι σεναριογράφοι σκέφτηκαν να γυρίσουν και το prequel του μνημονίου με τίτλο ‘Πώς ξεκίνησαν όλα’ αλλά την ιδέα την παράτησαν γρήγορα αφού η μνήμη έχει εξασθενήσει , το αλτζχάιμερ έχει θερίσει και ο Έλληνας το παίζει κινέζος . Άσε να μην ξύνουμε παλιές πληγές .