Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ψωμί , μπριζόλες και κοκα κόλες .

Να τιμήσουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου αποφάσισαν οι στρατιωτικοί στη σχολή Ευελπίδων . Μπορεί οι χουντικοί να ήταν στρατιωτικοί , της πλάκας μεν , στρατιωτικοί δε , αλλά τα χρόνια έχουν περάσει , η κοινωνία έχει αλλάξει και φυσικά τα σώματα ασφαλείας έχουν προοδεύσει . Έχουν εξελιχτεί .
Όπως θα έχεις παρατηρήσει δεν υπάρχει πλέον εκείνη η γραφική φιγούρα του βλαχόμπατσου με τη μουστάκα που μετά βίας είχε τελειώσει το δημοτικό και χώθηκε στην αστυνομία για να κάνει το μάγκα στους συγχωριανούς του .
Έτσι και οι στρατιωτικοί είναι πλέον απόφοιτοι Λυκείου και μάλιστα πολύ καλοί μαθητές αφού πέρασαν στις στρατιωτικές σχολές μέσω Πανελληνίων εξετάσεων . Με λίγα λόγια , οι νέοι στρατιωτικοί είναι μορφωμένα παιδιά , καλλιεργημένα , με επίπεδο . Όπως ακριβώς και οι νέοι μπάτσοι . Πλέον σου ρίχνουν επιστημονικό ξύλο . Άκου μπάτσοι … αστυνομικούς θα τους λέμε .
Για να μη σας τα πολυλογώ , μαζεύτηκαν οι στρατιωτικοί στη σχολή ευελπίδων να γιορτάσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου . Έλα όμως που η επέτειος του Πολυτεχνείου έχει συνδεθεί με αριστερές ιδεολογίες , αντιμιλιταριστικές ιδέες και έννοιες όπως ελευθερία , ισότητα … Ότι ακριβώς πρεσβεύει ο στρατιωτικός , ακριβώς το αντίθετο .
Τα άκουγαν οι φερέλπιδες νέοι και άρχιζαν να βγάζουν καντήλες . “Τι Πολυτεχνεία και μαλακίες σου λέει . Αυτοί ήταν αναρχικοί και ήθελαν να κάνουν κακό στη πατρίδα όπως έλεγε και ο αείμνηστος αρχιχουντικός . Και εμείς ήμαστε εδώ να τους τιμήσουμε” ; Και άρχισαν κάτι εξηγήσεις σχετικά με την διαστρέβλωση της επανάστασης της 21ης Απριλίου , πάμε δυνατά και τον ύμνο της χούντας – πιο δυνατά ρεεεεε – ήρθαν τα παιδιά σε τσακίρ κέφι και όλοι μαζί ζητωκραύγαζαν για μια νέα χούντα .
Ρε λες να ξεκινήσει η επανάσταση από τους στρατιωτικούς και να μείνουν οι αριστεροί , ακόμα μία φορά , αποσβολωμένοι να κοιτάνε ;
Το περίεργο στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ότι οι στρατιωτικοί είναι χουντικοί . Αφού , όσα χρόνια και αν περάσουν , βλαμμένοι θα υπάρχουν πάντα οι οποίοι θα γίνονται ή στρατιωτικοί ή μπάτσοι . Το περίεργο είναι που βρέθηκε κάποιος βλαμμένος στρατιωτικός  που είχε τη φαεινή ιδέα να τιμήσουν τα στρατά την επέτειο του Πολυτεχνείου .
Τον Καρατζαφέρη ξέχασαν να προσκαλέσουν και ο πρόεδρος το πήρε βαριά . Και ο Βορίδης το ίδιο . Τον Άδωνη δεν τον κάλεσαν γιατί δεν τον βρήκαν . Έτρεχε να ξεφύγει από κάτι αγανακτισμένους που τον πέτυχαν στη Λέσβο . Εξάρχεια έγινε η Λέσβος . Αυτή όμως είναι μία άλλη ιστορία .