Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ένας σωτήρας , μα τι σωτήρας .

Νέος πρωθυπουργός , νέες προοπτικές , νέες προσδοκίες . Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση , το 72% των πολιτών είναι καταχαρούμενοι με την τοποθέτηση του Παπαδήμου στην πρωθυπουργική καρέκλα .Τόση χαρά έχουμε να νιώσουμε από το euro του 2004 . Ένας άνθρωπος που έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του πολιτικού κόσμου , των ΜΜΕ , του λαού  , του ΔΝΤ , του χρηματιστηρίου ... όλου του σύμπαντος .
Ένας σωτήρας , μα τι σωτήρας .
Ποιος μπορεί να βρει λάθος σε αυτή την επιλογή ; Αφού τον στηρίζουν οι πάντες . Αν υπήρχε θεός θα τον στήριζε και αυτός . Οικουμενική παντοδυναμία θα λεγόταν . Παπαδήμο θεέ , σώσε την ΠΑΕ.
Έχουν όμως δίκιο οι πολλοί ;
Μην ξεχνάς ότι οι πάντες στήριζαν τις κυβερνήσεις των τελευταίων 30 χρόνων και είδες τα αποτελέσματα . Γιατί λοιπόν να έχω εμπιστοσύνη στη πλειοψηφία ;  Πότε δηλαδή η πλειοψηφία στήριξε σωστές επιλογές στην Ελλάδα ; Προφανώς ποτέ γιατί αν το είχε κάνει , δεν θα είχαμε καταντήσει το ανέκδοτο της Ευρώπης .Άρα γιατί τώρα να πιστέψω  την πλειοψηφία ; Γιατί να θεωρήσω ότι αυτή τη φορά οι πολλοί επέλεξαν σωστά ; Αφού πάντα οι πολλοί τα κάνουν σκατά . Αποφασίζουν κάθε τόσο να αλλάζουν το ζυγό . Λίγοι όμως αποφασίζουν να σταματήσουν να είναι τα βόδια .
Το σίγουρο είναι ότι ο Παπαδήμος έσωσε τους πολιτικούς . Ποιος Σαμαράς και ποιος Παπανδρέου θα τόλμαγε σήμερα να ζητήσει την εμπιστοσύνη του λαού ; Σε τρεις  - τέσσερις μήνες , ίσως , στηριζόμενοι στην αλήστου μνήμης αμνησία των Ελλήνων .Αλλά σήμερα όχι . Ο Παπαδήμος τους χαρίζει χρόνο ζωής . Θα περάσει τα μέτρα και θα του πούμε και ευχαριστώ . Και μετά θα έρθουν οι γνωστοί να ξαναπάρουν τα ηνία .Ίσως όχι με τη μορφή του Παπανδρέου και του Σαμαρά . Οι φάτσες μπορεί να αλλάξουν . Τα μυαλά όμως θα μείνουν ίδια , φτυστά με τα προηγούμενα . Και για φτύσιμο  όπως τα προηγούμενα .
Τελικά οι πολλοί μπορούν να λειτουργήσουν ως οδηγός λανθασμένων επιλογών . Βλέπεις σε μια δημοσκόπηση τι πιστεύουν οι πολλοί οπότε ξέρεις σίγουρα το λάθος . Βέβαια δεν γνωρίζεις τη σωστή επιλογή . Όχι την μερικώς σωστή ή την περίπου σωστή αλλά την αναμφισβήτητα σωστή επιλογή . Τουλάχιστον όμως η πλειοψηφία σου μειώνει τις λανθασμένες επιλογές . Άρα σου αυξάνει τις πιθανότητες να επιλέξεις σωστά . Βάλε και λίγο το μυαλό σου να δουλέψει , θυμήσου και τα προηγούμενα λάθη και θα έχεις ακόμα περισσότερες πιθανότητες σωστής επιλογής . Κάνε και κάτι μόνος σου . Μην τα περιμένεις όλα από την πλειοψηφία .