Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ποιος φοβάται τις εκλογές ;

Τις τελευταίες ημέρες οι βουλευτές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα : στους υπέρ των εκλογών και στους κατά των εκλογών . Ποιος όμως πραγματικά θέλει εκλογές ; Όχι ποιος λέει ότι θέλει , αλλά ποιος πραγματικά τις θέλει ; Γιατί έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα , οι εκλογές κρύβουν πολλές εκπλήξεις . Και όταν έχεις συνηθίσει στην ευκολία , οι εκπλήξεις είναι συνήθως άβολες . Δυσάρεστες .
Ο Παπανδρέου σε περίπτωση εκλογών θα χάσει για πλάκα οπότε πάπαλα η καρέκλα . Τόσο κόπο έκανε για να κάτσει , δύσκολα θα φύγει οικιοθελώς .
Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τρέμουν τις εκλογές διότι τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς θα πάνε στα τσακίδια .
Ο Σαμαράς σε περίπτωση εκλογών δεν βγάζει αυτοδυναμία . Αργότερα ίσως αλλάξουν τα πράγματα . Τώρα όμως δεν θα κυβερνήσει . Γιατί να θέλει εκλογές ;
Η Μπακογιάννη δεν μπαίνει στη βουλή ούτε με σφαίρες . Μακριά από εδώ λοιπόν οι εκλογές και όπου αλλού θέλουν ας πάνε . Καλύτερα βουλευτής για λίγο παρά καθόλου . Ή πιο απλά κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι .
Η Παπαρήγα είναι σταθερή στα ποσοστά της . Ακόμα και αν το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που θα λάβει μέρος στις εκλογές , πάνω από 8% δεν παίρνει . Λες και το έχει στήσει το παιχνίδι . Άρα η Αλέκα είναι αδιάφορη στο ενδεχόμενο εκλογών .
Ο Καρατζαφύρερ χέστηκε αν θα βγάλει έναν ή δύο βουλευτές περισσότερους στο επόμενο κοινοβούλιο . Αυτόν τον ενδιαφέρει να πάρει μέρος στη κυβέρνηση . Όσο βρίσκεται μακριά από τις εξελίξεις ουσιαστικά καταντάει από ασήμαντος έως γραφικός . Και τα χρόνια περνάνε . Μόνο μέσα στις εξελίξεις αποκτάς κύρος . Για να το πετύχει μπορεί να συνεργαστεί με όλους . Και συνεργασία θα υπάρξει μόνο σε περίπτωση έλλειψης αυτοδυναμίας μέσω εκλογικής διαδικασίας . Άρα βουρ για εκλογές χωρίς αυτοδυναμία . Μέχρι τότε συνεχίζουμε να τα χώνουμε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ .
Ο Κουβέλης θέλει εκλογές για να μπει το κόμμα με το σπαθί του στη βουλή . Να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά του “κατά λάθος εισερχόμενου στη βουλή” . Μη γίνουμε ίσα και όμοια με την Μπακογιάννη .
Ο Τσίπρας , αν γίνουν εκλογές , θα μπει στη βουλή με το κλασσικό 3% . Με τον ίδιο αριθμό βουλευτών , με τα ίδια πρόσωπα και τα ίδια λόγια . Σαν να μη πέρασε μια μέρα … Να και αν γίνουν εκλογές , να και αν δεν γίνουν . Για τον Αλέξη τίποτα δεν αλλάζει . Άσε τι λέει στον κόσμο . Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης .
Τελικά ποιος θέλει εκλογές ; Μη μου πεις ο λαός . Ποιος τον χέζει τον λαό .