Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ειδήσεις Σεπτεμβρίου ... the sequel

“Η Νέα Δημοκρατία προηγείται κατά 4 μονάδες στην εκλογική επιρροή σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής. Όπως έδειξε η έρευνα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 32%, το ΚΚΕ 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9%, ο ΛΑΟΣ 8%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 4%, η ΔΗΜΑΡ 3%, η ΔΗΣΥ 1,5% και τα άλλα κόμματα 4 %”.
28%+32%+8%=68% (ΠΑΣΟΚ , ΝΔ , ΛΑΟΣ ) . Δηλαδή το 68% των Ελλήνων ψηφοφόρων συμφωνεί με το μνημόνιο , το ΔΝΤ , τις περικοπές και γενικά με την πολιτική που επιβάλλεται από τους δυνάστες μας . Τότε γιατί διαμαρτύρεται η μειοψηφία ; Κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν θέλατε κουφάλες ; Αλλά μην την πιείτε . Λουστείτε !
“Είμαστε μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που λαμβάνει σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις, ιστορικού μεγέθους, που οικοδομούν την Ελλάδα των επόμενων 30 χρόνων», υποστηρίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής”.
Αυτό το έχω ξανακούσει παλιά . Τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει . Α , θυμήθηκα ! Παπανδρέου της δεκαετίας του 80 . Ρε πως δεν αλλάζουν οι εποχές !
“Πετροπόλεμος και ρίψεις χημικών συνθέτουν αυτή την ώρα την εικόνα κοντά στο Βελλίδειο, στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στην 76η ΔΕΘ. Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και μεταξύ αστυνομικών και ιδιοκτητών ταξί μπροστά στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης». Από νωρίς το απόγευμα έχουν γίνει περισσότερες από 90 προσαγωγές και δύο συλλήψεις, ενώ επί ποδός βρίσκονται συνολικά 6.000 αστυνομικοί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίσημοι που μεταβαίνουν στο Βελλίδειο δέχονται επιθέσεις με πέτρες και αυγά”.
Δηλαδή οι μπάτσοι ξανάγιναν μπάτσοι και οι διαδηλωτές ξανάγιναν διαδηλωτές ; Γιατί είχα αρχίσει να μπερδεύομαι .
“Μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της με κάθε κόστος έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Τόνισε ότι είναι πολύ κρίσιμο για τη χώρα το επόμενο δίμηνο και πρόσθεσε ότι χρειάζεται να γίνει «ένα ντου προς τα μπρος”.
Μωρέ ένα ντου από παντού χρειάζεστε αλλά ποιος να σας το κάνει . Το 68 % ;
“Με το Εθνικό Τυπογραφείο συνεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να υποβοηθηθεί η αναπαραγωγή και διανομή των σχολικών βιβλίων σε μαθητές του Γυμνασίου, όπως δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας σε εκδήλωση των ΣΕΠΕ και ΣΕΠΒΕ στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης”.
Χανς αγόρι μου, να διαβάζεις . Κοίτα που στην Ελλάδα τα παιδάκια δεν έχουν βιβλία .
“Τροποποιήσεις έχουν επέλθει στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου εν όψει της ΔΕΘ, καθώς δεν θα κάνει την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα”.
Κρίμα !
“Μήνυμα προς την Αγκυρα, με αφορμή τις απειλές που εκτοξεύει σχετικά με την εκμετάλλευση της ΑΟΖ της Κύπρου, έστειλε από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της θα αποτελεί και επίθεση εναντίον της Ελλάδας”.
Να δω ποιος θα προστατεύσει την Κυπριακή Δημοκρατία από την Ελλάδα .
“Η ευρωπαϊκή πεταλούδα λυμάντρια είναι ο μεγάλος εχθρός των πουρναριών, έχει όμως κι αυτή το μεγάλο εχθρό της: έναν ιό που μπορεί να ελέγχει τη συμπεριφορά της και την αναγκάζει να πεθάνει στο σημείο που βολεύει τον ίδιο. Γενετική μελέτη που δημοσιεύεται στο Science αποκαλύπτει τώρα το μηχανισμό ελέγχου των πεταλούδων-ζόμπι”.
Πλήρωσαν οι φορολογούμενοι πολίτες για αυτήν την έρευνα ; Θα ήθελα κάποιος να μου δώσει μια υπεύθυνη απάντηση σε αυτό το θέμα!