Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Cliff Burton 1962-1986

Cliff Burton . Ο πρώτος μπασίστας των Metallica . Υπήρξε από τους καλύτερους στον χώρο και πρόσφερε σημαντικά στο συνθετικό κομμάτι της μπάντας .
Ασχολήθηκε με τη μουσική και ειδικότερα με τις κλασσικές σπουδές και το πιάνο. Σπούδασε μουσική στο Chabot Junior College της California, πέρασε από κάνα δυο μπάντες μέχρι που το 1982 τον ανακαλύπτουν οι James Hetfield και Lars Ulrich και του προσφέρουν θέση στους προσχηματισμένους τότε Metallica.Metallica να μην είχαν βγάλει τους πρώτους τρεις δίσκους που αποτελούν κορυφαία άλμπουμ στην ιστορία της σκληρής μουσικής .


Υπήρξε ο ισορροπιστής του συγκροτήματος αφού ήταν αυτός που μουσικά το κράταγε σε σκοτεινότερους και πιο ακραίους δρόμους . Γιαυτό αγαπήθηκε από τους απανταχού μεταλλάδες . Αν δεν υπήρχε αυτός ίσως οι
Όταν πέθανε ήρθε η μουσική κατάρρευση του συγκροτήματος . Έλλειπε πλέον ο άνθρωπος που οδηγούσε την μπάντα σε δύσβατα αλλά συνάμα εμπνευσμένα καλλιτεχνικά μονοπάτια . Οι Metallica μαλάκωσαν , για πολλούς ξεπουλήθηκαν , βγάλανε χιτάκια , έγιναν παγκοσμίως γνωστοί και χέστηκαν στο τάλιρο . Έπαιξαν παρέα με την Madonna , την γυναίκα του Σαρκοζί και διάφορες άλλες καραγκιοζοφιγούρες της παγκόσμιας υποκουλτούρας .
Χωρίς αμφιβολία τα κόκκαλα του Cliff Burton τρίζουν εδώ και χρόνια .
Πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1986 στο δρόμο μεταξύ Κοπεγχάγης και Στοκχόλμης, όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει η τελευταία συναυλία της ευρωπαϊκής “Damage Inc.” περιοδείας τους με σκοπό την προώθηση του “Master of Puppets”. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το λεωφορείο να ανατραπεί. Ο Cliff Burton πετάχτηκε από το παράθυρο της κουκέτας στην οποία κοιμόταν και καταπλακώθηκε από το αναποδογυρισμένο λεωφορείο.

Αν δεν είχε πεθάνει σίγουρα οι
Metallica θα συνέχιζαν να αποτελούν εκείνο το συγκρότημα που λατρεύτηκε από τους οπαδούς σε εκείνα τα αρχέγονα heavy metal χρόνια .
Και σίγουρα η μουσική δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα . Θα ήταν καλύτερη .