Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι μπατσοχρυσαυγίτες .

«Αγανακτισμένος» . Συνδυάζεται με το «πολίτης» και δημιουργείται  το γνωστό «αγανακτισμένος πολίτης» . Ο «αγανακτισμένος πολίτης» , έγινε πασίγνωστος για την αγανάκτηση του απέναντι στον «κουκουλοφόρο» όταν ο τελευταίος έκαιγε τράπεζες , αυτοκίνητα , ελληνικές σημαίες και διάφορα άλλα καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά σύμβολα . Γρήγορα βρήκε συμπαραστάτες τους χρυσαυγίτες και τους κολλητούς τους μπάτσους . Πολλές εικόνες έχω στο μυαλό μου από αυτό το συρφετό  να συμπλέκετε με τους αναρχικούς .
Και να οι δηλώσεις στα κανάλια για τους αλήτες που καίνε την σημαία , τις τράπεζες και τις περιουσίες του απλού πολίτη . Λες και ο απλός πολίτης κυκλοφορεί με καγιέν και έχει κατάστημα στην Ερμού ή την Βουκουρεστίου . Και τόσο κόλλημα πια με τις τράπεζες , δεν το κατάλαβα ποτέ . Τι πρόβλημα είχε ο αγανακτισμένος με το κάψιμο των τραπεζών ; Αλλά ξέχασα , ο αγανακτισμένος εκείνης της εποχής , «ο παλαιοαγανακτισμένος» ,  δεν είχε πρόβλημα με τις τράπεζες .Τότε , του έδιναν δάνεια  .  Η εξελιγμένη έκδοση του αγανακτισμένου , «ο νεοαγανακτισμένος» , έχει  πρόβλημα με τις τράπεζες . Τώρα του τα ζητάει πίσω .
Αυτό που μου κακοφαινόταν , ήταν το μένος των «παλαιοαγανακτισμένων» , κατά των κουκουλοφόρων . Τους μπάτσους τους καταλάβαινα , υπήρχαν ιδεολογικές διαφορές . Και τους χρυσαυγίτες τους καταλάβαινα . Ιδεολογικές οι διαφορές . Οι αγανακτισμένοι τι ζόρι τράβαγαν ; Προφανώς και σ΄αυτή την περίπτωση ιδεολογικές ήταν οι διαφορές . Από την άλλη όταν συνεργάζεσαι με μπάτσους και φασίστες σημαίνει ότι υπάρχουν ιδεολογικές προσεγγίσεις . Εγώ λοιπόν , τους αγανακτισμένους δεν τους γούσταρα από τότε . Γιατί είχαν πολλά κοινά με τους μπάτσους και τους φασίστες . Ά , για να μην το ξεχάσω , οι αγανακτισμένοι πολίτες , οι μπάτσοι και οι χρυσαυγίτες έχουν και άλλο κοινό . Δεν πολυσυμπαθούν τους αλλοδαπούς . Στην πραγματικότητα τους μισούν .
Πρόσφατα στα επεισόδια στο Σύνταγμα είδα τις ίδιες γνώριμες εικόνες . Μπάτσοι , φασίστες και αγανακτισμένοι να συμπλέκονται με αντιεξουσιαστές . Η ίδια απορία γεννήθηκε και την ίδια απάντηση έδωσα . Ιδεολογικές διαφορές . Για τους μπάτσους και για τους χρυσαυγίτες δεν έχω κάτι να σχολιάσω . Οι τύποι είναι ασχολίαστοι . Εσύ όμως φίλε αγανακτισμένε , δεν ντρέπεσαι λίγο ; Πάλι παρείτσα με τον μπάτσο και τον χρυσαυγίτη ; Γιατί ; Μήπως ζηλεύεις τον κουκουλοφόρο επειδή κάνει αυτό που εσύ δεν τολμάς να κάνεις ; Να συγκρουστείς. Τι να τις κάνω εγώ 200 , 300 και 400 χιλιάδες κόσμο στο Σύνταγμα όταν δεν τολμάει να συγκρουστεί . Όταν σου οριοθετούν το χώρο μέσα στον οποίο μπορείς να διαμαρτύρεσαι και εσύ το δέχεσαι . Να την χέσω τέτοια λαοθάλασσα . Ο Ντέταρι στο Πασαλιμάνι περισσότερους είχε μαζέψει . Θέλω να πω , ότι κόσμος μαζεύεται εύκολα , ειδικά αν τους ιντριγκάρεις και λίγο (Οι Ισπανοί μας ξεφτιλίζουν , όταν λένε ότι κοιμόμαστε . Θα κατεβούμε όλοι στο Σύνταγμα , να τους δείξουμε εμείς ! ). Το θέμα είναι γιατί μαζεύεται .
Μήπως τελικά οι μολότοφ ,  χαλάνε το πανηγύρι που έχει στηθεί με τις καντίνες με τα λουκάνικα και τα σουβλάκια στο Σύνταγμα ; Ή μήπως η σύγκρουση είναι κάτι που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο σου , φίλε αγανακτισμένε ;
Τελικά , ο μόνος πραγματικός επαναστάτης στο Σύνταγμα είναι ο Λουκάνικος . Όπου φασαρία μέσα είναι .