Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Εκπαίδευση : Ο Δούρειος Ίππος του συστήματος

Οι πολίτες σε μια κοινωνία χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες σύμφωνα με την σχέση τους με το σύστημα . Σε αυτούς που εναντιώνονται σε αυτό και σε αυτούς που τους αρέσει . Οι δεύτεροι είναι οι περισσότεροι , εγώ όμως απευθύνομαι στους πρώτους . Σε αυτούς που δεν συμπαθούν το τωρινό σύστημα , πολιτικό , κοινωνικό , οικονομικό κλπ και προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν .
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να πολεμήσεις το σύστημα . Άλλοι σπάνε τράπεζες κτυπώντας με αυτό τον τρόπο το τραπεζικό σύστημα . Άλλοι βάζουν γκαζάκια σε εταιρίες ξένων συμφερόντων δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση τους στις ιμπεριαλιστικές προθέσεις των ξένων κολοσσών . Άλλοι στέκονται απέναντι στους μπάτσους , τρώγοντας τα χημικά στην μούρη και απαντώντας με μολότοφ αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στις φασιστικές προθέσεις και δράσεις των κρατιστών .
Άλλοι προχωράνε ένα βήμα παραπέρα . Οργανώνονται σε ομάδες , χαρακτηριζόμενες ως τρομοκρατικές , και επιφέρουν πιο οργανωμένα και σοβαρά χτυπήματα στα διάφορα παρακλάδια του συστήματος .
Παρόλες τις προθέσεις όμως , πόσο σημαντικές μπορεί να είναι αυτές οι δράσεις απέναντι στο πανίσχυρο σύστημα . Δυο τράπεζες σπασμένες , άλλες δυο εταιρίες καμένες και κάποια σπασμένα κεφάλια μπάτσων δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως καίρια χτυπήματα στο σύστημα . Γιατί το σύστημα είναι πανίσχυρο . Δεν στηρίζετε στα υλικά που μπορούν να καταστραφούν . Αν ήταν έτσι , καταστρέφεις όλες τις τράπεζες και ξεμπερδεύεις με το ληστρικό τραπεζικό σύστημα . Όμως το σύστημα είναι πανίσχυρο γιατί στηρίζετε στους κοιμισμένους και αποπροσανατολισμένους πολίτες . Στη μάζα  , που διατηρείτε αποκοιμισμένη , ώστε να είναι ανίκανη να αντιδράσει .
Η αλλαγή του συστήματος προϋποθέτει την αλλαγή της νοοτροπίας της μάζας . Κάτι που μπορούν να το πετύχουν οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιώντας την εκπαίδευση ως δούρειο ίππο . Δούρειο ίππο για την είσοδο στην καρδιά του συστήματος , την εκπαίδευση , που χρησιμοποιείται από τους κρατιστές ως μέσο αποχαύνωσης των μελλοντικών γενιών .
Προσπάθησε , λοιπόν , εκπαιδευτικέ να μην μαθαίνεις στους μαθητές σου αυτά που σου επιβάλλουν αλλά αυτά που εσύ πιστεύεις . Κάνε επιτέλους την επανάσταση σου . Ξύπνα για να ξυπνήσουν και οι μαθητές σου . Μπας και σιγά σιγά ξυπνήσει και η κοινωνία . Μην γίνεσαι μέρος του συστήματος . Αυτονομήσου και δράσε . Μάθε τους μαθητές σου να κρίνουν .
Θες να αλλάξεις το σύστημα ; Μπες μέσα σε αυτό . Διείσδυσε ώστε να το χτυπήσεις από μέσα . Έτσι το χτύπημα θα είναι καίριο . Με χτύπημα στην καρδιά .
Όσο χτυπάς απ’ έξω κάνεις μια τρύπα στο νερό .