Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Γιατί το Πασόκ δεν ψηφίζει νέα μέτρα; Εεεεεεεεεεεεεεεε;


Το Πασόκ ξεκαθάρισε, μέσω εκτενούς σημειώματος του τομέα Επικοινωνίας του κόμματος, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει καμιά νέα συμφωνία που θα κλείσει η κυβέρνηση με τους δανειστές. Το γεγονός αποτελεί πολλαπλή είδηση αφού χάρη σε αυτό μάθαμε τα ακόλουθα:

Πρώτον, υπάρχει τομέας Επικοινωνίας στο Πασόκ, δηλαδή υπάρχει κάτι στο Πασόκ που είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία του εσωτερικού κόσμου του κόμματος με τον εξωτερικό κόσμο του κόμματος. Βέβαια κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτόν τον τομέα Επικοινωνίας του Πασόκ, οπότε ίσως να πρόκειται για κάποιο επικοινωνιακό robot που διαδίδει ασυναρτησίες. Ή έστω ένας πίθηκος που πατάει τυχαία πλήκτρα στο πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή. Ίσως να δανείζονται τον πίθηκο της χρυσής αυγής.

Δεύτερον, υπάρχει Πασόκ παρ’ όλο που όλοι νομίζουν ότι το Πασόκ έχει ψοφήσει εδώ και χρόνια. Γιατί αν υπάρχει ένας τομέας Επικοινωνίας του Πασόκ θα πρέπει να υπάρχει και το ίδιο το Πασόκ. Εκτός αν θεωρήσουμε σωστή την παραπάνω υπόθεση περί ανυπαρξίας του τομέα Επικοινωνίας του Πασόκ, οπότε κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να ισχύει και για το ίδιο το Πασόκ. Πάντως, σίγουρα για τους εμπειριστές, Πασόκ δεν υπάρχει αφού κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται μέσω των αισθήσεων και της παρατήρησης, ακόμα και της πιο έντονης. Αντίθετα οι ρεαλιστές δεν είναι ακόμα σίγουροι για την ύπαρξη ή την ανυπαρξία του Πασόκ.

Τρίτον, το Πασόκ είναι κόμμα αντιμνημονιακό όπως η Ν.Δ. το ΚΚΕ και ο Βασίλης Λεβέντης. Οπότε σε ενδεχόμενες εκλογές θα μπορούσαν να συνεργαστούν ώστε επιτέλους να σκίσουμε τα μνημόνια τα οποία μας τα είχε πρωτοφορέσει το Πασόκ, μετά τα συνέχισε η Ν.Δ. παρέα με το Πασόκ και τελικά τα τελειοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κοινό σημείο όλων αυτών είναι ότι κάποιες εποχές ήταν μνημονιακοί και κάποιες άλλες αντιμνημονιακοί. Τουλάχιστον δεν συνυπήρξαν ταυτόχρονα μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί γεγονός που θα ερχόταν σε αντίθεση με τον ενδεχομενικό κόσμο στον οποίο ζούμε. Γιατί ή μνημονιακός μπορεί να είσαι ή αντιμνημονιακός. Και τα δύο ταυτόχρονα παραπέμπουν σε σχιζοειδείς καταστάσεις.

Ερώτημα για περαιτέρω μελέτη: Λες να υπάρχει και τομέας Επικοινωνίας του Ποταμιού;