Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ο αβάσταχτη αναγκαιότητα της σαχλαμάρας.

Σίγουρος για την νίκη της Ν.Δ. σε επερχόμενες εκλογές εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνης Γεωργιάδης. Ο Άδωνης Γεωργιάδης εκμυστηρεύτηκε στους δημοσιογράφους ότι νιώθει, σχεδόν, τόσο σίγουρος για την νίκη της Ν.Δ. όσο και οι δημοσκόποι του ΣΚΑΙ.

Μάλιστα τόνισε στους ίδιους δημοσιογράφους ότι όσο καθυστερούν οι εκλογές, τόσο περισσότερο πλησιάζει η Ν.Δ. στην αυτοδυναμία. Γι’ αυτό ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι έτοιμος για εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Αλλά και αν δεν γίνουν, πάλι έτοιμος θα είναι.

Πάντως ακόμα και αυτοδύναμη να βγει η Ν.Δ., ο Άδωνης Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι θα επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις με το Πασόκ και το Ποτάμι. Παρόλο που μια συναίνεση με το Πασόκ και το Ποτάμι ούτε εύρος έχει αλλά ούτε και φάρδος. Μόνο ανάγκη. Και αν πέσεις στην ανάγκη του Πασόκ και του Ποταμιού, τότε τα πράγματα είναι μάλλον σκούρα.

Τουλάχιστον τα δυο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., έχουν, λίγο πολύ, ξεκαθαρίσει τις ανάγκες τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ανάγκη του Βασίλη Λεβέντη και των ΑΝΕΛ ενώ η Ν.Δ. του Πασόκ και του Ποταμιού. Τώρα ποιος από τους δυο βρίσκεται σε μεγαλύτερη ανάγκη είναι δύσκολο να ειπωθεί με σιγουριά.  

Ρισκάροντας θα μπορούσα να πω ότι σε μεγαλύτερη ανάγκη βρίσκεται η Ν.Δ. Διότι η Ν.Δ. εκτός από το Πασόκ και το Ποτάμι, έχει ανάγκη και τον Άδωνη Γεωργιάδη. Και όσο να ‘ναι, το να έχεις ανάγκη τον Άδωνη Γεωργιάδη είναι λίγο περισσότερο ντροπιαστικό από το να έχεις ανάγκη τον Βασίλη Λεβέντη.

Άρα στα σημεία, κερδίζει η Ν.Δ.