Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις.

Επίθεση εξαπέλυσε η Ν.Δ. μέσω του εκπροσώπου τύπου, Γιώργου Κουμουτσάκου, στην κυβέρνηση. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις καταλήψεις κτηρίων από διάφορες συλλογικότητες.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κουμουτσάκος ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. είναι αντίθετη στις καταλήψεις κτηρίων από όπου και αν προέρχονται και πρότεινε ότι όποιος θέλει να μείνει σε ένα κτήριο δεν χρειάζεται να το καταλάβει. Μπορεί να το νοικιάσει. Άλλωστε αυτό έκανε και η Ν.Δ. στο κτήριο της Συγγρού που στεγάζονταν μέχρι σήμερα τα γραφεία της. Το νοίκιασε, δεν το κατέλαβε. Έτσι κάνουν οι σωστοί νοικοκυραίοι. Και ας χρωστάει τα ενοίκια.

Γι’ αυτό ο Γιώργος Κουμουτσάκος ξεκαθάρισε ότι οι προτεραιότητες της Ν.Δ., όταν θα γίνει κυβέρνηση, άλλαξαν. Σε πρώτη προτεραιότητα αναβαθμίστηκε η επιβολή ενοικίου σε όλους τους καταληψίες. Αρκεί να συμφωνήσει η Τρόικα.

Από την άλλη, στελέχη της κυβέρνησης, τάχθηκαν υπέρ των καταλήψεων από συλλογικότητες γεγονός που ξενέρωσε τις συλλογικότητες. Μάλιστα ξενέρωσαν τόσο πολύ οι συλλογικότητες που σκέφτονται πολύ σοβαρά να αρχίσουν να πληρώνουν ενοίκιο για τα κτήρια που καταλαμβάνουν ώστε με τη σειρά τους να ξενερώσουν την κυβέρνηση.