Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ο καθένας στον χώρο του.



Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, και τον βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, με αφορμή τη μη χορήγηση άδειας στον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο, να μιλήσει σε Γενικό Λύκειο της Θεσσαλονίκης όπου είχε προσκληθεί. 
 
Ο Μάκης Βορίδης υποστηρίζει ότι τελικά τα παιδιά έχασαν μια μοναδική ευκαιρία να ακούσουν έναν σπουδαίο επιστήμονα. Γιατί ο Μάκης Βορίδης γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος μητροπολίτης είναι σπουδαίος επιστήμονας. Η επιστήμη βέβαια δεν το γνωρίζει ακόμα αλλά όπου να’ ναι θα το μάθει και αυτή. 

Κάθε μητροπολίτης που σέβεται τον εαυτό του πιστεύει ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τον Αδάμ και την Εύα. Και ότι ο Χριστός γεννήθηκε από μια γυναίκα και έναν κρίνο. Και άλλα τέτοια ωραία. Τα οποία η επιστήμη θεωρεί γελοιότητες. Και μαλακίες. 

Αυτά βέβαια δεν τα πιστεύουν μόνο οι μητροπολίτες αλλά και οι υπόλοιποι πιστοί. Οι οποίοι δεν είναι επιστήμονες. Γιατί άλλο πράγμα το δόγμα και άλλο η επιστήμη.

Οπότε ούτε ο μητροπολίτης είναι επιστήμονας. Γιατί η θρησκεία και η επιστήμη είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα. Μέρα η επιστήμη και νύχτα η θρησκεία. Και τα δύο δεν γίνεται.

Άρα μαλακίες λέει πάλι ο Βορίδης. Ο οποίος επίσης δεν είναι επιστήμονας. Αλλά πιστός. Όπως και ο μητροπολίτης. 

Ο μητροπολίτης, όπως και κάθε μητροπολίτης αποτελούν μέλη της εκκλησίας και μάλιστα ανήκουν στις υψηλότερες θέσεις τις ιεραρχίας. Σαν κάποιον διευθυντή σε κάποια εταιρεία. Όση δουλειά έχει ο διευθυντής της εταιρίας στο σχολείο άλλη τόση έχει και ο μητροπολίτης. Και ίσως ο διευθυντής να έχει λίγο περισσότερη. 

Εκτός και αν το σχολείο σχετίζεται, με οποιονδήποτε τρόπο, με την εκκλησία. 

Επίσης αν κάποιος πρέπει να διδάσκει μπούρδες στους μαθητές ας το κάνουν οι καθηγητές τους που το κάνουν οργανωμένα και άρα καλύτερα. Με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα. 

Οι μητροπολίτες ας διδάσκουν στα κατηχητικά και στις εκκλησίες. Ο καθένας στον χώρο του. Και ο καθένας με τις μπούρδες του.