Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Γροθιά στο στομάχι του Κυριάκου Μητσοτάκη …Τον καταυλισμό της Ειδομένης επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφού ενημερώθηκε από ΜΚΟ για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, δήλωσε ότι όσα είδε και άκουσε αποτέλεσαν γροθιά στο στομάχι του. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η γροθιά στο στομάχι που του ήρθε αναγούλα μετανιώνοντας την ώρα και τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στον καταυλισμό.

Γιαυτό κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει κατάλληλα μέτρα ώστε να εκκενωθεί ο καταυλισμός των προσφύγων.  Πρότεινε την εφαρμογή προγράμματος εθελούσιας εξόδου και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από τους πρόσφυγες, τότε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντέχει να βλέπει πρόσφυγες στις λάσπες. Προτιμάει να μην τους βλέπει καθόλου. 

Στη συνέχεια, αφού έβγαλε μερικές selfies με τους πρόσφυγες ώστε να πείσει και τους πιο άπιστους ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκεί, επισκέφτηκε το νοσοκομείο του Κιλκίς ώστε να βεβαιώσουν οι γιατροί ότι δεν κόλλησε καμιά αριστερίλα, έπειτα από τόση ευαισθησία που έδειξε μπροστά στις κάμερες. Αφού οι γιατροί τον καθησύχασαν ότι εξακολουθεί να είναι το ίδιο  δεξιό, λαϊκίστικο καθίκι που ήταν και προηγουμένως, πήρε τον δρόμο της επιστροφής. 

Μακριά από βροχές, λάσπες και πρόσφυγες.