Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Ο Αμβρόσιος που τον παίρνει, ο Αμβρόσιος που γέρνει.



Νέες ποσότητες αγάπης μοίρασε ο Αμβρόσιος των Καλαβρύτων, αυτή τη φορά στους ομοφυλόφιλους. Σύμφωνα λοιπόν με τον Αμβρόσιο, η ομοφυλοφιλία αποτελεί κοινωνικό κακούργημα και αμαρτία ενώ οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι αλλά αποβράσματα της κοινωνίας. 

Προφανώς ο Αμβρόσιος αναφέρεται στη δικιά του κοινωνία γιατί σε άλλες κοινωνίες, δεν θεωρούνται  οι ομοφυλόφιλοι αποβράσματα αλλά ο Αμβρόσιος.

Είναι θέμα κοινωνίας.

Στην κοινωνία του Αμβρόσιου τα πάντα έχουν έναν σκοπό. Ο σκοπός του ανθρώπου είναι να πάει στον παράδεισο, των κομουνιστών να πάνε στον διάολο και των αντρών να γαμάνε τις γυναίκες. Όποιος παρεκκλίνει από τον σκοπό πάει στον διάολο. Εκτός αν είσαι κομουνιστής οπότε δεν έχεις εναλλακτική. Είτε παρεκκλίνεις, είτε δεν παρεκκλίνεις είσαι σιγουράκι για τον διάολο.

Επίσης στην κοινωνία του Αμβρόσιου τα ανθρώπινα δικαιώματα συνάδουν με τη διαφορετικότητα. Διαφορετικά χαρακτηριστικά, διαφορετικά δικαιώματα. Άλλα δικαιώματα οι μαύροι άλλα οι λευκοί, άλλα δικαιώματα οι ομοφυλόφιλοι άλλα οι ετεροφυλόφιλοι, άλλα δικαιώματα οι μουσουλμάνοι άλλα οι χριστιανοί.

Κάποιος θα πίστευε ότι ο Αμβρόσιος είναι κρυπτομοφυλόφιλος. Μόνο έτσι εξηγείται το μένος του  κατά τον ομοφυλόφιλων. Σαν να γουστάρει αντρικά πέη αλλά επειδή το θεωρεί ντροπή, το κρύβει πίσω από τη δήθεν αποστροφή του. Και πίσω από τη θρησκεία.

Καλή καβάτζα η θρησκεία.

Μπορεί βέβαια και να μην είναι έτσι. Μπορεί ο Αμβρόσιος να είναι απλώς γελοίος. 

Είτε όμως ο Αμβρόσιος είναι ομοφυλόφιλος είτε δεν είναι, το σίγουρο είναι ότι είναι μεγάλος  πούστης.