Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Κομπιούτερς θέλοντος και αριθμών επιτρέποντος.



Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ. Όπως αποφασίστηκε, θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εξεύρεσης νέας εταιρείας που θα αναλάβει το έργο της διαδικασίας εκλογής προέδρου. Η νέα εταιρεία θα ανήκει επίσης στον ιδιωτικό τομέα αφού η φιλελεύθερη παράταξη έχει αμέριστη εμπιστοσύνη στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Και ας τα κάνει μπάχαλο που και που.

Ο στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου. Οι οποίες τελικά μπορεί να γίνουν αλλά μπορεί και να μην γίνουν. Κανείς δεν ξέρει. Εξαρτάται από τα κομπιούτερς και τους αριθμούς. Πάντως αν δεν γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου, κάποια άλλη μέρα θα γίνουν. Δεν χάλασε και ο κόσμος.

Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα που οφείλονταν στην εταιρία η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Οι πρώτες πληροφορίες που μίλαγαν για τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών κατά των υπολογιστικών συστημάτων, διαψεύστηκαν.

Τα μέλη της ΚΕΦΕ διέκοψαν το μεσημέρι της Δευτέρας τη συνεδρίασή τους ζητώντας από τους τέσσερις υποψηφίους δηλώσεις μετάνοιας υπό τη μορφή ψήφου εμπιστοσύνης, για να συνεχίσουν τη διαδικασία. Άλλωστε προεκλογικό ήταν το κλίμα, ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν. Τόση δουλειά, κρίμα να πάει χαμένη.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων της Ν.Δ. δήλωσαν ότι αποδέχονται την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. 

Όπως τόνισαν τα μέλη της ΚΕΦΕ, αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της παράταξης. Χωρίς όμως να διευκρινίσουν αν εννοούν την παράταξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Απόστολου Τζιτζικώστα, του Άδωνη Γεωργιάδη ή του Κυριάκου Μητσοτάκη.