Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Από μεταβατικό Μεϊμαράκη σε μεταβατικό Πλακιωτάκη.



Την παραίτηση του από μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Νέος μεταβατικός πρόεδρος ορίστηκε από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Άλλωστε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συχνά επαναλαμβάνει ότι δεν είναι προσκολλημένος με καμιά καρέκλα. Άσε που με τόσα που χρωστάει η Ν.Δ. στις τράπεζες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τους κατασχέσουν ακόμα και τις καρέκλες. Και σίγουρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα προτιμάει σε μια τέτοια περίπτωση να βρίσκεται όρθιος και όχι καθιστός.

Η παράδοση της προεδρίας από τον ένα μεταβατικό πρόεδρο της Ν.Δ. στον άλλο ίσως τελικά να αποτελεί και την λύση στην αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διεξάγει εσωκομματικές εκλογές. 

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης παραιτήθηκε από μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα του κόμματος που ο ίδιος δεν κατάφερε να διασφαλίσει. Και την οποία καλείται να διασφαλίσει ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Ενώ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης παραμένει στην κούρσα διεκδικώντας την προεδρία της Ν.Δ.

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν την προεδρία της Ν.Δ. διεκδικήσει και ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Ο οποίος χθες μπορεί να μην το σκεφτόταν, αλλά σήμερα είναι μια καινούρια μέρα. Άλλωστε ούτε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σκεφτόταν να διεκδικήσει την αρχηγία της Ν.Δ. μέχρι που το σκέφτηκε.

Γιατί οι νεοδημοκράτες είναι φιλόδοξοι άνθρωποι. Και ας φτάνουν οι φιλοδοξίες τους πέρα από τις δυνατότητες τους. Με αποτέλεσμα τελικά να τα κάνουν όλα πουτάνα και να τους κάνει πλάκα ο Τσίπρας. 

Ακόμα και η Φώφη Γεννηματά κάνει πλέον πλακίτσα στην αξιωματική αντιπολίτευση προσφέροντας την βοήθεια των τεχνικών του κόμματος για τις επόμενες εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. Όποτε και αν αυτές γίνουν…

Πάντως ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν τελικά για να ψηφίσει κάποιος στις δεύτερες εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. θα πρέπει να έχει ψηφίσει στις πρώτες.