Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Κυριάκος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.Την υπερηφάνεια του για το επίθετο του δήλωσε σε ακόμα μια συνέντευξη τις τελευταίες μέρες,  στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας για την αρχηγεία της Ν.Δ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για το όνομα του δεν δήλωσε το ίδιο υπερήφανος. Μάλλον το Κωνσταντίνος θα του ταίριαζε περισσότερο. 

Το επίθετο αποτελεί τη βασική ιδεολογική διαφορά μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της  Ντόρας Μπακογιάννη. Διότι, αντίθετα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν νοιώθει ιδιαίτερη υπερηφάνεια για το επίθετο του Κυριάκου. Γιαυτό άλλωστε το άλλαξε από Μητσοτάκη σε Μπακογιάννη. Γιατί θεώρησε ότι ως Μητσοτάκη δεν κάνει καριέρα. Ενώ ως Μπακογιάννη έχει περισσότερες πιθανότητες. 

Δυστυχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παντρεύτηκε τον Παύλο Μπακογιάννη για να πάρει το επίθετο του γιαυτό κράτησε το επίθετο του πατέρα του. Επίσης δυστυχώς ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση οπότε το επίθετο του είναι ένα απλό επίθετο σαν όλα τα άλλα. Σε αντίθεση με το επίθετο της Ντόρας που είναι πλέον ηρωικό και μαρτυρικό.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από την υπερηφάνεια του για το επίθετο του, δήλωσε υπερήφανος και για τον ίδιο τον πατέρα του. Του οποίου η κυβέρνηση κατέρρευσε το 1993 έπειτα από ενέργειες του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση του οποίου υπήρξε ενεργό μέλος ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφατα. Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι περισσότερο υπερήφανος για τον Αντώνη Σαμαρά από ότι για τον πατέρα του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι είναι θετικό που έχει το επίθετο του πατέρα του αφού χάρη σε αυτό κατάφερε να μπει στη Βουλή. Σε αντίθεση με την Ντόρα Μπακογιάννη που μπήκε στη Βουλή με άλλο επίθετο. Πάντως, είτε ως Μητσοτάκης είτε ως Μπακογιάννη, το σίγουρο είναι ότι αρχηγός στην Ν.Δ. δεν γίνεσαι. Γιατί ηγέτης γίνεσαι, δεν γεννιέσαι. Ενώ Μητσοτάκης γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Όπως και μαλάκας επίσης γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Άρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δύο κληρονομικά μειονεκτήματα να αντιμετωπίσει.

Δύσκολοι καιροί για μαλάκες Μητσοτάκηδες.