Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ο γκαντέμης δεν είναι γκαντέμης.



Την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε η δήλωση του Βασίλη Λεβέντη ότι δεν θέλει το γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη γιατί τον θεωρεί γκαντέμη και γρουσούζη. Η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας στον χαρακτηρισμό ξεκαθάρισε ότι η ίδια έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές το γραφείο του γκαντέμη και ποτέ δεν της συνέβη κάποια γκαντεμιά. 

Αντίθετα ο γκαντέμης δεν απάντησε στη δήλωση του Βασίλη Λεβέντη γιατί την ξέχασε και δεν υπήρξε κάποιος για να του τη θυμίσει. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη γνωρίζει πολύ καλά ότι ο γκαντέμης δεν είναι γκαντέμης. Η αποτυχία της να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσοστό για να μπει στη Βουλή με το νέο της κόμμα, τη “Δημοκρατική Συμμαχία”, το 2012 οφείλεται στην ανικανότητα της και όχι στην γκαντεμιά του γκαντέμη. Επίσης η αποτυχία της να κερδίσει τον Αντώνη Σαμαρά στη διεκδίκηση της αρχηγίας της Ν.Δ. το 2009 οφείλεται στην ανικανότητα της και όχι στην γκαντεμιά του γκαντέμη. Γενικότερα όλες οι αποτυχίες της Ντόρας Μπακογιάννη οφείλονται στην ανικανότητα της και όχι στην γκαντεμιά του γκαντέμη. Καθώς και στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Η οποία αν και γκαντεμιά, της βγήκε σε καλό. 

Αν δεν υπήρχε ο γκαντέμης, σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα ήταν βασικό στέλεχος της Ν.Δ. οπότε δεν θα διαμαρτυρόταν που ο Βασίλης Λεβέντης αποκάλεσε τον πατέρα της γκαντέμη. Ούτε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήταν βασικό στέλεχος και υποψήφιος για την αρχηγία της Ν.Δ. 

Αν τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκλεγεί αρχηγός της Ν.Δ. δεν θα φταίει ο γκαντέμης που έβαλε την πεντηκοστή υπογραφή στην υποψηφιότητα του αλλά θα φταίει η ανικανότητα του.  Και λίγο το όνομα. Το οποίο αν άλλαζε σε “Κωνσταντίνος” θα του προσέδιδε μεγαλύτερη δυναμική. Ή έστω σε Μαρίκα.