Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Τα plan B της κυβέρνησης (το ένα καλύτερο από το άλλο).



Να αποκαλύψει το plan B της κυβέρνησης που είχε οργανώσει σε περίπτωση που ναυαγούσαν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το νέο πρόγραμμα βοήθειας καλεί η Φώφη Γεννηματά τον πρωθυπουργό. Γιατί όπως τονίζει η πρόεδρος του Πασόκ, διάφορα στελέχη της κυβέρνησης έχουν παραδεχτεί τον τελευταίο καιρό ότι υπήρχε plan B το οποίο όμως δεν αποκαλύπτουν. Γεγονός που την βάζει σε σκέψεις αφού φοβάται ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν αποκαλύπτεται επειδή η κυβέρνηση το φυλάει για αργότερα. Κάτι που επιβεβαιώνει τους φόβους της για μελλοντική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός δεν διαφωνεί να δημοσιοποιήσει το plan B, αλλά ζητάει από την Φώφη Γεννηματά να του διευκρινίσει για ποιο ακριβώς από τα plan B που κυκλοφορούν ενδιαφέρεται. Γιατί έως αυτή τη στιγμή ένα plan B έχει σχεδιάσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ένα άλλο ο Γιάνης Βαρουφάκης, ένα διαφορετικό η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ένα τέταρτο φέρεται να έχει στα σκαριά ο Δημήτρης Στρατούλης. Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας διευκρινίζει στη Φώφη Γεννηματά ότι τις επόμενες μέρες η Ραχήλ Μακρή ενδέχεται να παρουσιάσει ένα δικό της plan B οπότε αν αναφέρεται για αυτό το plan B θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι να κατατεθεί στην κυβέρνηση. 

Φήμες αναφέρουν ότι η Φώφη Γεννηματά δεν προλαβαίνει να διαβάσει όλα τα plan B που σχεδίασαν τα μέλη της κυβέρνησης οπότε προτίθεται να ζητήσει τη βοήθεια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Σταύρου Θεοδωράκη ώστε να μοιραστεί ο φόρτος εργασίας.