Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Δεν είναι όλοι ίδιοι.



Ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα επικράτησε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, πριν παρακαθίσουν στο γεύμα που τους παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης έθεσαν έναν σωρό ερωτήματα στον πρωθυπουργό.

Αρχικά του ζήτησαν να μην γίνουν εσπευσμένα εκλογές αν δεν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος και δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη διαμόρφωση οδικού χάρτη για την ρύθμιση του χρέους. Παρόλαυτα ο Αλέξης Τσίπρας δεν απάντησε.

Επίσης στον πρωθυπουργό επισημάνθηκε πως μπορεί να αξιοποιήσει τη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 230 βουλευτών για να ψηφιστούν νομοσχέδια σημαντικών μεταρρυθμίσεων και να μην αιφνιδιάσει η κυβέρνηση με επίμαχα νομοσχέδια, όπως το αναμενόμενο για την Παιδεία. Παρόλαυτα ο Αλέξης Τσίπρας επίσης δεν απάντησε.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εθίγη και το θέμα της στάσης της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με ενθάρρυνση προς τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε σχετικές πρωτοβουλίες. Παρόλαυτα ο Αλέξης Τσίπρας ούτε σε αυτό απάντησε.

Τέλος η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να εκλείψουν πλήρως γεγονότα στοχοποίησης  από κυβερνητικά στελέχη προς την αντιπολίτευση. Και φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας ούτε σε αυτό απάντησε.

Άλλωστε για ένα τυπικό γεύμα πήγαν στο προεδρικό μέγαρο και όχι για να συσφίξουν τις σχέσεις τους. Το ότι στηρίζουν τα ίδια νομοσχέδια δεν σημαίνει ότι έγιναν και ίδιοι.  Να μην ξεχνιόμαστε τόσο εύκολα.