Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Εθναρχίδης.



Θερμή χειραψία είχε ο Κώστας Καραμανλής με τον Αντώνη Σαμαρά στα πλαίσια της τέλεσης του ετήσιου μνημόσυνου για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μάλιστα οι δυο πρώην πρωθυπουργοί έβγαλαν πολλές selfies για να απαθανατίσουν το γεγονός σε διάφορες γνωστές πόζες όπως pig face και duck face ενώ θυμήθηκαν και διάφορες όχι και τόσο γνωστές πόζες όπως  Sparrow face, Frog face, Sexdolling face και Horse face. Επίσης εγκαινίασαν και μια καινούρια πόζα, που ονομάστηκε malakas face και απεικονίζει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, σοβαρούς, χωρίς γκριμάτσες.

Εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή, με την παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, νυν βουλευτές, πρώην βουλευτές, πολιτευτές και ιστορικά στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης οι οποίοι ακούνε “Κωνσταντίνος Καραμανλής” και για έναν περίεργο λόγο χέζονται από την χαρά τους. Μάλιστα είναι τόσο μεγάλη η απήχηση του ονόματος του Καραμανλή στους κόλπους της δεξιάς παράταξης που όποιος έχει αυτό το όνομα εκλέγεται βουλευτής. Ακόμα και πρωθυπουργός. Μόνο με το όνομα. Χωρίς τη χάρη.

Ο ίδιος άλλωστε είχε παραμείνει τόσα χρόνια στην πολιτική που ανταγωνίζεται ακόμα και τον γνωστό βρικόλακα της δεξιάς. Μόνο στα χρόνια της γερμανικής κατοχής και της αντίστασης κατά των Γερμανών χάθηκαν τα ίχνη του αλλά αμέσως μετά  τα ξαναβρήκαμε στις κυβερνήσεις των γερμανοτσολιάδων που πολεμούσαν τους κομμουνιστές. Επίσης στην εποχή της χούντας εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Φήμες λένε ότι τον είδαν στο ξακουστό Παρίσι το χιλιοτραγουδισμένο, που κάθε ερωτευμένος το ‘χει κρυφό απωθημένο, όπως λέει και το άσμα. 

Αντίθετα με τους  δεξιούς, δεν τίμησαν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή νυν βουλευτές, πρώην βουλευτές, πολιτευτές και ιστορικά στελέχη της αριστερής παράταξης οι οποίοι τον έχουν χεσμένο τον Εθνάρχη  αφού αντί για Εθνάρχη συνηθίζουν να τον αποκαλούν Προδότη και Σκατόγερο. Κάτι θα ξέρουν. Επίσης αυτοί οι αριστεροί λένε ότι αν δεν πήδαγε τη Φρειδερίκη, δεν θα γινόταν ποτέ αρχηγός της δεξιάς παράταξης αφού εκτός από ομορφόφατσα άλλα προσόντα δεν κατείχε. Επίσης κάτι θα ξέρουν.