Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Αυτοδιοίκητο όπως λέμε αυτοϊκανοποίηση.



Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών ώστε να τερματιστεί η κατάληψη ομάδας αντιεξουσιαστών. Οι αστυνομικοί που μπούκαραν στο χώρο της Πρυτανείας επιλέχθηκαν με μεγάλη προσοχή από την αριστερή κυβέρνηση με βάση τα τυπικά τους προσόντα. Διδακτορικά, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες και πανεπιστημιακά πτυχία έδωσαν τα απαραίτητα μόρια στους εκλεκτούς αστυνομικούς οι οποίοι θα αποτελέσουν την πρώτη αριστερή αστυνομία της πρώτης αριστερής κυβέρνησης που θα επιφορτιστεί με το σπάσιμο του πανεπιστημιακού ασύλου.

Οι υπόλοιποι αστυνομικοί, οι αμόρφωτοι, έμειναν έξω από την Πρυτανεία συνδράμοντας στην επιχείρηση ως επικουρικό προσωπικό.

Πολλοί αστυνομικοί παρουσίασαν πλαστά πτυχία ώστε να πλασαριστούν σε υψηλή θέση κατάταξης ενώ πολλές ήταν οι περιπτώσεις όπου αστυνομικοί έβαλαν βύσμα τον ίδιο τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. ώστε να τους χώσει στο Πανεπιστήμιο από κανένα παραθυράκι. Κάτι που φυσικά ο Γιάννης Πανούσης αρνήθηκε υπεραμυνόμενος το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων. 

Το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, εκτός από τον Γιάννη Πανούση, υπερασπίζεται και η Πανεπιστημιακή κοινότητα. Και συνεχίζει να το υπερασπίζεται.  Επίσης η Πανεπιστημιακή κοινότητα υπερασπίστηκε την επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία. Όπως και ο Γιάννης Πανούσης.  Και αν ξαναχρειαστεί θα υπερασπιστεί την επέμβαση της αστυνομίας και στο μέλλον . Γιατί άλλο πράγμα το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου και άλλο πράγμα η προάσπιση του Πανεπιστημίου.