Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Μη φιλική ενέργεια…Ως βαθιά μη φιλική ενέργεια χαρακτήρισε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς, την ψήφιση του νόμου από την κυβέρνηση, που επιτρέπει την πρόωρη αποφυλάκιση τρομοκρατών, όπως ο Σάββας Ξηρός, για ιατρικούς λόγους. Οι πρέσβεις των υπολοίπων χωρών δεν εξέφρασαν κάποια αντίρρηση. 


Ο αμερικάνος πρέσβης θεωρεί ότι αν ο Σάββας Ξηρός ή οποιοσδήποτε άλλος έχει βάψει τα χέρια του με αίμα αμερικανών διπλωματών ή μελών της αμερικανικής αποστολής αποφυλακιστεί, θα επηρεάσει τις σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών. Γιατί μπορεί η αμερικάνικη κυβέρνηση να στηρίζει την ελληνική στο θέμα της οικονομικής κρίσης λέγοντας καμιά καλή κουβέντα στους υπόλοιπους ευρωπαίους για να περνάει η ώρα, αλλά αν απελευθερωθεί ο Σάββας Ξηρός, τότε θα κοπούν τα γλυκόλογα και οι αγκαλίτσες. Γιατί, σύμφωνα με τον αμερικανό πρέσβη, οι καταδικασθέντες τρομοκράτες πρέπει να εκτίουν τις πλήρεις ποινές τους στη φυλακή. Όχι στην άνεση των σπιτιών τους, περιτριγυρισμένοι από τους φίλους, τις οικογένειες και τους συνεργάτες τους.


Από την μεριά του Σάββα Ξηρού, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει δηλώσει στις ελληνικές αρχές ως διεύθυνση κατοικίας ένα διαμέρισμα απέναντι από την αμερικάνικη πρεσβεία όπου, όπως τόνισε, έχει πολύ καλή θέα την οποία θα μπορεί να απολαμβάνει στην άνεση του σπιτιού  του, περιτριγυρισμένος από τους φίλους, την οικογένεια και τους συνεργάτες του.