Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Τα μνημόνια και αν τα πλύνεις το σαπούνι σου χαλάς.



Πρόταση νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που το συνοδεύουν κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση. 

Προφανώς οι κομμουνιστές συνεχίζουν να ζούνε σε παλιές εποχές όπου τα μνημόνια καταδυνάστευαν τον κόσμο. Γιατί σήμερα τα μνημόνια δεν υπάρχουν αφού, από τη μια, ο Αντώνης  Σαμαράς τα εξαφάνισε και, από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας τα έσκισε. Οπότε δεν τίθεται θέμα μνημονίου.

Πάντως αν τελικά δεν τα έσκιζε ο Αλέξης Τσίπρας τα μνημόνια, θα τα είχε εξαφανίσει ο Αντώνης Σαμαράς. Ή αν τελικά δεν κατάφερνε να τα εξαφανίσει ο Αντώνης Σαμαράς, θα τα έσκιζε ο Αλέξης Τσίπρας. Το σίγουρο είναι ότι χάρη στον νυν και στον πρώην πρωθυπουργό, τα μνημόνια δεν υπάρχουν. Τα εξαφάνισαν και τα έσκισαν.

Βέβαια το κόμμα είχε καταθέσει την ίδια πρόταση νόμου και μετά τις εκλογές του 2012. Αλλά τότε υπήρχε λόγος να το κάνει αφού ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε εξαφανίσει τα μνημόνια και ο Αλέξης Τσίπρας δεν τα είχε ξεσκίσει.

Το ΚΚΕ οργανώνει, μάλιστα, ανοικτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Οπότε όσοι συμφωνούν με τις κινήσεις της κυβέρνησης ας μην συγκεντρωθούν την ίδια μέρα και ώρα στο Σύνταγμα. Ας συγκεντρωθούν  την επόμενη μέρα. Γιατί το Σάββατο το απόγευμα θα συγκεντρωθούν οι διαφωνούντες.