Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σταύρος Δήμας εμπνέει και ενώνει. Ενώ ο Πύρος Δήμας απλώς δέρνει.

Τον Σταύρο Δήμα και όχι τον Πύρο Δήμα τελικά πρότειναν από κοινού ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, γεγονός που δυσαρέστησε ιδιαιτέρως τον Πύρο Δήμα. Γιατί ο Πύρος άκουγε το επώνυμο του να πιθανολογείται για την Προεδρία της Δημοκρατίας και του δημιουργήθηκαν ελπίδες.

Βέβαια ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν από νωρίς συμφωνήσει για το επώνυμο του υποψήφιου προέδρου αλλά δεν τα έβρισκαν στο όνομα. Τελικά συμφώνησαν στο όνομα του Σταύρου, που θυμίζει και λίγο Ποτάμι οδηγώντας, έμμεσα, τον κοινό νου σε σημειολογικούς συνειρμούς.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, ο λόγος που τελικά επικράτησε ο Σταύρος και όχι ο Πύρος είναι ότι ο Σταύρος ενώνει ενώ ο Πύρος δεν ενώνει. Επίσης ο Σταύρος εμπνέει ενώ ο Πύρος δεν εμπνέει.

Βέβαια ο Πύρος δέρνει ενώ ο Σταύρος δεν δέρνει. Αλλά αυτό το χαρακτηριστικό δεν αποτελεί τυπικό προσόν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ιδίως σήμερα που δεν ζει η Μαρίκα η οποία δυο χαστούκια τα έριχνε όσο ζούσε. Ιδίως στον Σταύρο Δήμα.

Με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας η χώρα θα είναι πλέον σταθερή πολιτικά και οικονομικά, γιατί δεν  θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο και δεν θα πάνε τζάμπα όλες οι θυσίες του Ελληνικού λαού. Ο Τσίπρας και η παρέα του δεν θα δημιουργήσουν χάος, η Τουρκία δεν θα μπουκάρει στο εσωτερικό της χώρας, οι επιχειρηματίες δεν θα κάνουν πάρτι εις βάρος μας και δεν θα γίνουν πραγματικότητα οι χειρότεροι εφιάλτες μας.

Αντίθετα αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, η χώρα θα είναι πλέον ασταθής πολιτικά και οικονομικά. Γιατί αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας τότε θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο με το εφιαλτικό σενάριο να πάνε τζάμπα όλες οι θυσίες του Ελληνικού λαού. Ο Τσίπρας και η παρέα του θα δημιουργήσουν χάος, η Τουρκία θα μπουκάρει στο εσωτερικό της χώρας, οι επιχειρηματίες θα κάνουν πάρτι εις βάρος μας και θα γίνουν πραγματικότητα οι χειρότεροι εφιάλτες μας.

Και τότε θα ακούς το όνομα “Σαμαράς” και θα κάνεις τον σταυρό σου αντιδραστικέ Συριζαίε. Αλλά τότε θα είναι αργά. Θα έχουμε γίνει ζούγκλα. Και όλα αυτά γιατί δεν ψήφισες τον Σταύρο Δήμα για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Σταύρος Δήμας θα είναι υποψήφιος και για τις τρεις ψηφοφορίες. Αν δεν εκλεγεί με την πρώτη, θα δοκιμάσει την τύχη του με τη δεύτερη, ενώ αν δεν εκλεγεί με τη δεύτερη θα δοκιμάσει την τύχη του με την τρίτη και όποιον πάρει ο χάρος. Αν δεν εκλεγεί ούτε με την τρίτη προσπάθεια, τότε ίσως θα έπρεπε να είχαν  προτείνει τον Πύρο Δήμα και όχι τον Σταύρο Δήμα για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γιατί τελικά ο Σταύρος Δήμας, προφανώς, ούτε ενώνει ούτε εμπνέει. Ενώ ο Πύρος Δήμας σίγουρα δέρνει.

(Το μεγαλύτερο τρολλάρισμα θα το έκανε ο Σαμαράς αν πρότεινε τον Κωνσταντόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και τότε η Ζωή η Συριζαία θα ψήφιζε με την καρδιά της ή με το μυαλό της;)