Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ο μαλάκας της χρονιάς που ψήφισε Σταύρο Δήμα.

Με 168 ψήφους υπέρ του Σταύρου Δήμα και 131 υπέρ του “Παρόντος” έληξε η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκτός των 155 ψήφων που συγκεντρώθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία, ο Σταύρος Δήμας πήρε θετική ψήφο από 13 ακόμη βουλευτές.

Συγκεκριμένα, υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν οι πέντε που είχαν υπερψηφίσει και την πρώτη φορά, δηλαδή οι Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Νταβρής και Γρηγόρης Ψαριανός οι οποίοι έκαναν για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη μαλακία οπότε δεν έχουν άλλοθι. Γιατί το δις εξαμαρτείν το βαριέται και ο θεός.

Στην παρέα του Σταύρου Δήμα προστέθηκαν άλλοι οκτώ. Οι ανεξάρτητοι πλέον πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Προφανώς αυτοί αποτελούν την σοβαρή χρυσή αυγή τους οποίους απεγνωσμένα ψάχνει ο Μπάμπης του ΣΚΑΙ για να συνεργαστεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Ε, να που συνεργάστηκαν!

Επίσης θετική ψήφο στον Σταύρο Δήμα και τον Αντώνη Σαμαρά, για πρώτη φορά στη ζωή τους,  έδωσαν ακόμη οι Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης. Στην τρίτη ψηφοφορία θα μπορέσουν και αυτοί να κάνουν την ίδια μαλακία για δεύτερη φορά. Όμως ποτέ δεν θα φτάσουν τους πέντε ανεξάρτητους που είχαν υπερψηφίσει τον Σταύρο Δήμα από την πρώτη φορά. Αυτοί είναι οι πρωτοπόροι της μαλακίας. Οι υπόλοιποι απλώς έπονται.

Άλλωστε, πειράματα σε χιμπατζήδες έχουν δείξει ότι όταν κάνουν τέσσερις φορές το ίδιο λάθος, μαθαίνουν και δεν το ξανακάνουν. Οπότε οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα μπορούσαν να ξαναψηφίσουν του Σταύρο Δήμα και τέταρτη φορά. Από εκεί και πέρα όμως θεωρείται υπερβολή οπότε ακόμα και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Κατά τα άλλα, στην τρίτη ψηφοφορία απαιτούνται άλλοι 12 βουλευτές ώστε να ανταγωνιστούν τους υπόλοιπους 168 ώστε στο τέλος της χρονιάς να βγάλουμε τον μαλάκα της χρονιάς που ψήφισε τον Σταύρο Δήμα. Για την ώρα, στις προτιμήσεις του κόσμου, προηγείται ο Παναγιώτης Μελάς.