Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

No Mitsotakis is good Mitsotakis.

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις παραιτήσεις των γενικών γραμματέων προκειμένου να βρουν θέσεις σε ψηφοδέλτια της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές. Μάλιστα η ενόχληση του είναι τόσο μεγάλη που τόνισε ότι αν ήταν αρχηγός της Ν.Δ. δεν θα τους έβαζε στα ψηφοδέλτια για να τους τιμωρήσει για την φιλοδοξία τους. Άσε που όσο περισσότεροι μαζεύονται τόσο δυσκολότερη είναι η επανεκλογή.

Μάλιστα πρότεινε κάποια στιγμή να υπάρξει ένα πλήρες ασυμβίβαστο μεταξύ της δράσης του γενικού γραμματέα και του υποψήφιου βουλευτή. Ίσως μετά το ασυμβίβαστο μεταξύ της δράσης του ηλίθιου και του βουλευτή. Ή του πολιτικού και του γιού του. Και με το ένα ασυμβίβαστο και με το άλλο γλιτώνουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και από τόσους άλλους.

Βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι αρχηγός της Ν.Δ., αν και κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα κάποια στιγμή να γίνει. Γιατί τα τελευταία είκοσι χρόνια η διαδοχή πήγε από τον Κώστα Μητσοτάκη στον Μιλτιάδη Έβερτ, από εκεί στον Κωστάκη Καραμανλή και καταλήξαμε στον Αντώνη Σαμαρά. Οπότε γιατί όχι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Που θα βρει χειρότερο αρχηγό η Ν.Δ.;

Παρόλαυτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ακόμα αρχηγός στην Ν.Δ. οπότε όσοι γενικοί γραμματείς παραιτήθηκαν, θα μπουν στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις επερχόμενες εκλογές. Αλλιώς δεν θα είχαν παραιτηθεί.

Ως αντίδραση ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται πολύ σοβαρά να παραιτηθεί από βουλευτής ώστε να γίνει γενικός γραμματέας. Γιατί η επανάσταση από κάπου πρέπει να ξεκινήσει. Αφού δεν την ξεκινάνε οι κομμουνιστές θα την αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

(Τελικά οι Νεοδημοκράτες έχουν τρομερές ιδέες. Ας ελπίσουμε, όταν έρθουν στην εξουσία, να τις εφαρμόσουν κιόλας.)