Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η κλωστή του Βενιζέλου.

Όλα κρέμονται από μια κλωστή που είναι η βούληση του ελληνικού λαού, εξήγησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε καμιά ογδονταριά στελέχη του Πασόκ που του έχουν ξεμείνει στη Δυτική Μακεδονία. Προφανώς δεν έχουν μάθει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιος να τους μιλήσει.

Αν αυτή η κλωστή κοπεί, τότε η χώρα μπορεί να οδηγηθεί στην απόλυτη καταστροφή. Μπορεί βέβαια και να μην οδηγηθεί στην απόλυτη καταστροφή. Γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν τα έχει ξεκάθαρα ακόμα στο μυαλό του όπως ο Αντώνης Σαμαράς. Γιατί μπορεί να σπάσει η κλωστή και αυτός να πάει φυλακή γεγονός που μόνο ως καταστροφή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ή μπορεί να σπάσει η κλωστή και να μην οδηγηθεί στη φυλακή. Οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Γιαυτό κάλεσε και τα ογδόντα στελέχη του Πασόκ της Δυτικής Μακεδονίας να είναι σε εγρήγορση και οργανωτική ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Τουλάχιστον για όσο ακόμα αποτελούν στελέχη του Πασόκ.

Τόνισε μάλιστα ότι το Πασόκ υπάρχει για χάρη της χώρας ενώ αν δεν υπήρχε η χώρα δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχει το Πασόκ. Οπότε γεννάται το ερώτημα πόσο απαραίτητη είναι η χώρα αν πρόκειται να ξεφορτωθούμε το Πασόκ;

Τέλος ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να μην κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τα έχει κάνει σκατά γιατί στα σκατά έχει και εκείνος μερίδιο. Επειδή όλα από αυτόν ξεκίνησαν και ας μην πρόλαβε να τα αποτελειώσει.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Πασόκ επισκέφτηκε τον μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ ώστε να τον κάνει στέλεχος του Πασόκ αλλά ο μητροπολίτης του απάντησε ότι στηρίζει και ψηφίζει Αντώνη Σαμαρά. Οπότε δεν τον έκανε στέλεχος του Πασόκ. Τουλάχιστον είναι στέλεχος της συγκυβέρνησης.

(Τον Βενιζέλο δεν τον ξεφορτωνόμαστε έτσι εύκολα. Θα το πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του. Τόσο που είναι το τομάρι, θα βγάλει πολλά φράγκα.)