Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογές 2015. Όπως λέμε εκλογές 2012.

Το οικονομικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ίδια το έχει καταλάβει, παρουσίασε η Σοφία Βούλτεψη στους Έλληνες και στις Ελληνίδες που σε λίγους μήνες θα ψηφίσουν για τη νέα κυβέρνηση. Η Σοφία Βούλτεψη τόνισε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές δεν πρόκειται να πληρώσει τα ομόλογα του Δημοσίου που λήγουν το 2015. Αυτό, συνέχισε η Σοφία η Βούλτεψη, θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση χρεοκοπία και το χάος χωρίς να εξηγήσει αν θα προηγηθεί η χρεοκοπία ή το χάος. Γιαυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμο το plan B που οδηγεί την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Δηλαδή το νόμισμα που είχαμε πριν το ευρώ. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι.

Γιαυτό η Σοφία Βούλτεψη προτρέπει τους Έλληνες αλλά και τις Ελληνίδες να ψηφίσουν Αντώνη Σαμαρά. Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πολιτικός τεφαρίκι που θα πληρώσει τα ομόλογα του Δημοσίου που λήγουν το 2015 και έτσι δεν θα χρεοκοπήσουμε και δεν θα έρθει το χάος. Γιαυτό τον λόγο ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει έτοιμο το plan B που οδηγεί την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Δεν το έχει ανάγκη.

Ακριβώς τις ίδιες απόψεις έχει ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ. Τις επόμενες μέρες και άλλοι επιφανείς αξιωματούχοι της τρόικα και του ΔΝΤ θα συμφωνήσουν με τις απόψεις της Βούλτεψη.

Βέβαια όταν πρόκειται να διαπραγματευτείς καλό είναι να έχεις και εναλλακτικές. Γιατί χωρίς εναλλακτικές δεν διαπραγματεύεσαι. Απλώς ακολουθείς τη μοναδική επιλογή που, συνήθως, δεν είναι καν δική σου. Οπότε εκτός από plan B καλό θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει και plan C και plan D.

Επίσης όταν έχει ήδη χρεοκοπήσει δεν μπορείς να ξαναχρεοκοπήσεις. Γιατί ή έχεις χρεοκοπήσει ή δεν έχεις χρεοκοπήσει. Δεν μπορεί να έχεις χρεοκοπήσει λίγο και να κινδυνεύεις να χρεοκοπήσεις πολύ. Οπότε με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να χρεοκοπήσουμε. Κανόνισαν οι προηγούμενοι.

Τελικά η ιστορία κύκλους κάνει. Ζούμε μέρες του 2012. Μέχρι να γίνουν οι εκλογές μπορεί να έχει καταστραφεί και ο κόσμος. Και θα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο Νίκος Μαζιώτης πρόσφατα: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε Τσάβες, ούτε Αλιέντε. Και γιαυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κάνει πόλεμο με την υπερεθνική οικονομική ελίτ.”