Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Την ανάπτυξη δεν την καταλαβαίνουν μόνο οι χοντρόπετσοι.

Κυβερνητική πηγή ξεκαθάρισε ότι εφόσον αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα στις αρχές του 2015, το χρηματοδοτικό  κενό θα καλυφθεί από την ίδια την χώρα, χωρίς ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης από την ΕΕ. Αν αυτό επιτευχθεί, θα πρόκειται για επιτυχία που καταφέραμε μαζί με τους εταίρους και το ΔΝΤ.

Αντίθετα αν δεν αποχωρήσει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα στις αρχές του 2015, το χρηματοδοτικό  κενό δεν θα καλυφθεί από την ίδια την χώρα αλλά από το ίδιο το ΔΝΤ. Σε αυτή την περίπτωση θα πρόκειται για αποτυχία που καταφέραμε μαζί με τους εταίρους και το ΔΝΤ.

Επίσης, η ίδια κυβερνητική πηγή που δεν αποκάλυψε το όνομα της, παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του Αντώνη Σαμαρά για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την γερμανίδα καγκελάριο. Τόνισε ότι, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε ένα κομμάτι χαρτί, η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τρίτο μνημόνιο αλλά δεν ανακοινώνει ακόμα τίποτα επίσημα αφού πρέπει να ξανακάνει τις διαιρέσεις μπας και του ξέφυγε κανένα αριθμητικό λάθος. Για τους πολλαπλασιασμούς είναι σίγουρος.

Αν οι υπολογισμοί του πρωθυπουργού αποδειχθούν σωστοί, τότε η ανάπτυξη θα έχει ριζώσει για τα καλά στη χώρα μας. Μάλιστα θα είναι τόσο βαθιές οι ρίζες της που, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει,  η ανάπτυξη δεν θα μπορέσει να το κουνήσει ρούπι.  

Όσους τελικά δεν αγγίξει η ανάπτυξη είναι γιατί είναι αναίσθητοι και χοντρόπετσοι.