Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Μποτιλιάρισμα αναμένεται έξω από τα σπίτια των πολιτών.

Επιδρομή στις κατοικίες και στις επαγγελματικές έδρες των φορολογούμενων θα μπορούν να πραγματοποιούν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για διενέργεια ελέγχων αλλά και αναζήτηση χρημάτων για είσπραξη φόρων ή άλλων οφειλών προς το Δημόσιο. Μάλιστα οι φοροεπιδρομές πλέον θα μπορούν να γίνονται χωρίς την παρουσία εισαγγελέα αφού οι εισαγγελείς είναι ελάχιστοι σε σχέση με τους φορολογούμενους που χρωστάνε στο Δημόσιο. Σε αντίθετη περίπτωση οι εισαγγελείς δεν θα τέλειωναν ποτέ.

Επίσης οι εφοριακοί θα μπορούν να μπουκάρουν στα σπίτια για να βρουν ζεστό χρήμα ή να κατασχέσουν άλλα κινητά αντικείμενα για την είσπραξη οφειλομένων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις κατασχέσεις θα εξαιρεθούν οι τηλεοράσεις ώστε οι πολίτες να μπορούν να ενημερώνονται από τα κανάλια για την ανάπτυξη που μας χτυπάει επίμονα την πόρτα και δεν λέμε να της ανοίξουμε.

Μετά την κατάσχεση του εσωτερικού του σπιτιού από την εφορία, σειρά θα παίρνουν οι τράπεζες για να κατασχέσουν το ίδιο το σπίτι. Απλώς θα πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση μεταξύ εφοριακών και τραπεζιτών ώστε πρώτα να μπουκάρουν οι εφοριακοί στα σπίτια και μετά οι τραπεζικοί. Αλλιώς θα δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

Τις αμφιβολίες του εξέφρασε το Πασόκ για τις κατ' οίκον έρευνες από τις φορολογικές αρχές χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. Μάλιστα είναι τόσο έντονες οι αμφιβολίες του Πασόκ που επιφυλάσσεται να μελετήσει και να αξιολογήσει το πλήρες κείμενο της συγκεκριμένης γνωμοδότησης. Γιατί το Πασόκ, που κυβερνά και νομοθετεί μαζί με τη Νέα Δημοκρατία,  έχει μπερδευτεί. Δεν είναι σίγουρο αν ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής πρέπει να κάμψει τις αυστηρές συνταγματικές εγγυήσεις του άρθρου 9 του Συντάγματος για το άσυλο της κατοικίας που κατοχυρώνεται και από το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σύντομα αναμένεται πάντως να σιγουρευτεί.

Στο παρελθόν, το Πασόκ δεν ήταν σίγουρο για πολλούς νόμους της συγκυβέρνησης αλλά στο τέλος πάντα σιγουρευόταν. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τώρα. Άλλωστε δεν έχει αλλάξει και τίποτα. Η Ν.Δ. δεν κυβερνάει μόνη της. Παρέα με το Πασόκ κυβερνάει. Μόνη της δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει. Δεν της φτάνουν οι βουλευτές.