Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Δεν είναι Αργία . Είναι Ανεργία .

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των συνδικάτων για την εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας . Σύμφωνα με εκτιμήσεις , η φετινή πορεία ήταν σαφώς μικρότερη από τις αντίστοιχες των προηγούμενων χρόνων αφού πλέον το εργατικό δυναμικό της χώρας έχει μειωθεί αισθητά με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί και ο αριθμός των ελλήνων που μπορούν να απεργήσουν την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς .  Γιατί όπως ξέρουμε, η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά απεργία . Οπότε όταν δεν έχεις εργασία , δεν μπορείς να απεργήσεις.

Την επόμενη εργατική Πρωτομαγιά αναμένεται περαιτέρω μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο των συνδικάτων αφού ο αριθμός των ανέργων θα έχει αυξηθεί δραματικά ενώ ο αριθμός των εργαζόμενων θα έχει μειωθεί , επίσης δραματικά . Οπότε ακόμα λιγότεροι θα μπορούν να συμμετέχουν στις απεργίες.

Άλλωστε οι άνεργοι δεν προλαβαίνουν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μαζί με τους εργαζόμενους διότι όλη την ώρα ψάχνουν για δουλειά . Ή για κανέναν βουλευτή μπας και τους βολέψει . Οπότε δεν βρίσκουν χρόνο να πάνε στις πορείες .

Αν οι ενάμιση εκατομμύρια άνεργοι της Ελλάδας μαζευόντουσαν κάποια στιγμή στην πλατεία Συντάγματος με έναν φραπέ στο χέρι , την αμέσως επόμενη στιγμή θα παραιτούνταν η κυβέρνηση .


(Η εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι απεργία. Αν ήταν απεργία τότε όλοι θα δούλευαν όπως γίνεται κάθε φορά που προκηρύσσεται απεργία . Ουσιαστικά αργία είναι αλλά λέμε ότι είναι απεργία για να νομίζουμε ότι τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο απεργούμε . Για να απενοχοποιούμαστε. Γαμημένη εργατιά … )