Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μεγάλη πουτάνα η ελπίδα.

Σε μήνυμα του ο πρόεδρος του Πασόκ , Ευάγγελος Βενιζέλος , τόνισε ότι η φετινή Πρωτομαγιά αποτελεί μια νέα αφετηρία για τους εργαζόμενους και τους άνεργους . Αντίθετα η περσινή και η προπέρσινη Πρωτομαγιά δεν αποτελούσαν νέες αφετηρίες για τους εργαζόμενους και τους άνεργους . Διότι πέρσι και πρόπερσι το κράτος δεν μοίραζε πεντακοσάρικα από το πλεόνασμα του , οι πωλητές των λαϊκών αγορών δεν μοίραζαν φρούτα και λαχανικά από το πλεόνασμα τους και γενικά η λέξη πλεόνασμα ήταν άγνωστη . Ούτε ο Μπαμπινιώτης στο λεξικό του δεν την είχε συμπεριλάβει.

Φέτος όμως το πλεόνασμα υπάρχει παντού , ξεχειλίζει από τις τσέπες μας , αφού πλέον έχουμε βγει στις αγορές . Διότι για να βγεις στις αγορές πρέπει να έχεις πλεόνασμα . Ενώ τις προηγούμενες χρονιές που δεν είχαμε πλεόνασμα , δεν βγαίναμε στις αγορές . Καθόμασταν στα αυγά μας και περιμέναμε το πλεόνασμα .

Λογικό είναι λοιπόν ο Ευάγγελος Βενιζέλος να θεωρεί την φετινή Πρωτομαγιά ως νέα αφετηρία για τους εργαζόμενους και τους άνεργους . Οι οποίοι δώσανε τα πάντα ώστε να δημιουργηθεί το πλεόνασμα και πλέον μπορούν να ελπίζουν . Οι εργαζόμενοι μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερους μισθούς ενώ οι άνεργοι μπορούν να ελπίζουν σε μια σκέτη εργασία και έναν σκέτο μισθό .

Για τους άστεγους η φετινή Πρωτομαγιά δεν θα αποτελέσει μια νέα αφετηρία αφού θα συνεχίσουν να είναι άστεγοι και αυτό τον χρόνο . Οπότε οι άστεγοι να μην ελπίζουν . Όμως η επόμενη Πρωτομαγιά ίσως να είναι μια νέα αφετηρία για τους άστεγους . Οπότε οι άστεγοι ας περιμένουν κανένα χρόνο και μετά θα μπορούν να ελπίζουν με τη ψυχή τους . Ότι από άστεγοι θα γίνουν άνεργοι και από άνεργοι , εργαζόμενοι .

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ας ελπίζουν από σήμερα .

Άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία . Πρώτα θα πεθάνει ο εργαζόμενος , ο άνεργος και ο άστεγος και μετά η ελπίδα .

Μεγάλη πουτάνα η ελπίδα .


(Παντού υπάρχει ελπίδα . Αυτό που δεν υπάρχει παντού είναι η λύση . Οπότε χέσε μας με την ελπίδα και βρες τη λύση. Αλλιώς θα είσαι άλλος ένας που ζει και κάποτε θα πεθάνει.)