Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Μα που πήγαν όλοι ;

Σημαντική ημέρα σήμερα για τον αναρχικό χώρο αφού η βουλή , για πρώτη φορά στα χρονικά , έμεινε ακυβέρνητη . Ούτε πρωθυπουργός , ούτε υπουργοί , ούτε υφυπουργοί . Όλοι άφαντοι .

Υπήρξαν και άλλες φορές που η βουλή πλησίασε την τελειότητα αλλά ποτέ δεν την ολοκλήρωσε  . Πάντα , έστω ένας υπουργός , εμφανίζονταν την τελευταία στιγμή και έδινε το φιλί της ζωής στον κοινοβουλευτισμό .

Σήμερα όμως ο κοινοβουλευτισμός έφτασε στο τέλος του . Άφαντη η κυβέρνηση με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες της βουλής , καθώς ούτε μία από τις οκτώ επίκαιρες ερωτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν, δεν συζητήθηκαν , αφού οι αρμόδιοι υπουργοί δεν ήταν παρόντες.

Οι επίκαιρες ερωτήσεις απευθύνονταν στους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Υποδομών, οι οποίοι δήλωσαν είτε κώλυμα, είτε αναρμοδιότητα , είτε είχαν πάει για κατούρημα .

Γιαυτό ο πρόεδρος της βουλής απλώς ανέγνωσε τον κατάλογο των ερωτήσεων χωρίς αυτές  να συζητηθούν . Ίσως κάποια άλλη φορά . Για την ώρα βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ουτοπία . 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο ίδιος πρωθυπουργός είχε εμφανιστεί οργισμένος για τις απουσίες των υπουργών και μάλιστα είχε δώσει εντολή να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους αναρχοκομμουνιστικά φαινόμενα . Οι υπουργοί του όμως , οι οποίοι πρέπει να είναι αθεόφοβοι , τον έγραψαν στα παπάρια τους .