Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ήμαστε δυο , ήμαστε τρεις , ήμαστε εβδομήντα πέντε !


Μαζεύτηκαν οι 27 ενεργοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν απομείνει , βρήκαν και άλλους 48 ανενεργούς που πέρναγαν εκείνη τη στιγμή έξω από την πόρτα και όλοι μαζί , ένα συμπούρμπουλο 75 στο σύνολο ενεργών και ανενεργών , πρασινοωχρών λόγω της πολυκαιρίας ,  βουλευτών , αποφάσισαν να ασκήσουν κριτική στην ηγεσία του κόμματος .

Τι για μικρό ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο , τι για μαγαζάκι μικροπολιτικών παιχνιδιών μίλησαν . Τα έβγαλαν όλα στη φόρα . Δεν φοβήθηκαν ούτε θεό ούτε Βενιζέλο . Και δεν αρκέστηκαν μόνο στην κριτική στον Ευάγγελο . Καταφέρθηκαν και εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας κατηγορώντας τον για μικροπολιτικούς σχεδιασμούς φτάνοντας στα όρια της ιεροσυλίας . Αλλά να μου πεις αυτοί οι ΠΑΣΟΚοι μια ζωή άθεοι ήταν , τον Αντώνη τον Σαμαρά θα σεβαστούν ;

Αποποιήθηκαν τον ρόλο του δεκανικιού του Σαμαρά και απαίτησαν διαφοροποίηση από τους φιλελέδες σε κάποια επόμενη εκλογική αναμέτρηση αλλά όχι στην αμέσως επόμενη όπου αν κατέβουν μόνοι τους θα πάνε άκλαυτοι .

Στη συνέχεια θυμήθηκαν να ρίξουν γέφυρες προς την αριστερά καλώντας τους να μετακινηθούν λίγο προς το κέντρο ώστε αν κινηθούν οι ίδιοι προς τα αριστερά να υπάρξει η πιθανότητα κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον να συναντηθούν κάπου στην κεντροαριστερά . Βέβαια για να φτάσουν οι ΠΑΣΟΚοι στην κεντροαριστερά θα πρέπει να διανύσουν τη γη τρεις φορές . Μία για να φτάσουν μέχρι το κέντρο , μία για να πλησιάσουν την αριστερά και μία για τιμωρία .

Για το τέλος άφησαν το καλύτερο αφού κήρυξαν την νέα επανάσταση υποσχόμενοι ότι θα συγκρουστούν με τραπεζικά και οικονομικά κατεστημένα και συστήματα μέσα στη δικαιοσύνη και το δημόσιο που δεν στηρίζουν πλέον το ΠΑΣΟΚ αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει με 27 μοναχικούς βουλευτές πληρώνοντας το τίμημα της κρίσης .

(Αυτοί που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Σαμαρά ήταν οι 127 βουλευτές της ΝΔ μαζί με κάποιους άλλους . Αυτοί οι άλλοι , ποιοι πούστηδες ήταν ; Θυμάται κανείς ;)