Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Μπράβο ρε μεγάλε , γαμώ τις ιδέες .

Την εφαρμογή “δακτυλίου” στα τζάκια και τις ξυλόσομπες φαίνεται ότι σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αττική και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα . 

Το μέτρο θα εφαρμόζεται από 3 έως 15 ημέρες στην καρδιά του χειμώνα, όταν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες αναμένεται να χρησιμοποιούνται κατά κόρον, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της αιθαλομίχλης η οποία θα εμποδίζει τη διάδοση των σημάτων του ασύρματου Wi-Fi που υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στους νέους .

Από το μέτρο φαίνεται να γλυτώνουν όσοι έχουν στο σπίτι τους δύο τζάκια , ένα με μονό αριθμό κυκλοφορίας και ένα με ζυγό .

Το μέτρο θα εφαρμοστεί και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς , σε όλη την χώρα , ώστε να διευκολυνθεί το έργο του ΆΙ-Βασίλη .

Το “απαγορευτικό” θα εφαρμόζεται ανά περιοχές και χρονικά διαστήματα και ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες . Για αυτό τον λόγο θα συγκροτηθεί ειδικό σώμα ελεγκτών , οι επονομαζόμενοι “Ράμπο των καμινάδων” που θα συλλαμβάνουν άμεσα τις καμινάδες που καπνίζουν . Σε περίπτωση μάλιστα που καπνίζουν μπάφους , τα πρόστιμα θα είναι εξοντωτικά και μπορεί να φτάσουν ακόμα και στο ξήλωμα της καμινάδας .

Οι έλληνες αναμένεται να πέσουν με τα μούτρα στο διάβασμα ώστε να μάθουν ποια υλικά κατά την καύση δεν δημιουργούν αιθαλομίχλη . 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να δείχνουν οι τροικανοί για το νέο μέτρο της κυβέρνησης μιλώντας με εξαιρετικά λόγια για την πρωτοτυπία και την ευρηματικότητα της ελληνικής κυβέρνησης . Μάλιστα ανώτατο στέλεχος φέρεται να είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανή να βάλει χαράτσι ακόμα και στον αέρα.

Με το μέτρο συμφωνεί ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος , στηριζόμενος σε πρόσφατες επιστημονικές έρευνες , υποστηρίζει ότι η αυξημένη εισπνοή αιθαλομίχλης έχει άμεσα αποτελέσματα στο ανθρώπινο  νευρικό σύστημα μετατρέποντας τον , αργά αλλά σταθερά , σε ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ . Γιαυτό άλλωστε οι δημοσκοπήσεις τον προηγούμενο Δεκέμβρη έβγαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα με διαφορά από τον δεύτερο . 

(Δηλαδή να υποθέσω ότι κάποιος σύμβουλος στο υπουργείο περιβάλλοντος είχε αυτή την ιδέα ; Και τόλμησε να την πει στους υπόλοιπους ; Και οι υπόλοιποι αντί να τον πλακώσουν στα χαστούκια να συνέρθει , του είπαν “μπράβο ρε μεγάλε , γαμώ τις ιδέες” ;)