Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Δεν λέει να ξεκολλήσει ο τροχός .

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ είχε την Τετάρτη στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος , ο οποίος στη διάρκεια δηλώσεων επανέλαβε την αισιοδοξία του για έξοδο της χώρας από την κρίση .

“ Eίμαστε πλέον στη φάση της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας , τώρα βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση . Θα γυρίσει ο τροχός θα γαμήσει και ο φτωχός . Ήδη ο τροχός άρχισε να κουνιέται ”  δήλωσε ο αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης .
Παραδέχτηκε βέβαια ότι όλα αυτά τα χρόνια ο τροχός είχε κολλήσει στο σημείο που γαμιόταν ο φτωχός αλλά οι θυσίες του δεν πήγαν χαμένες . Οσονούπω θα ξεκολλήσει ο τροχός προς τέρψη του φτωχού .

Έπειτα από αυτές τις δηλώσεις , στρατιές φτωχών σχημάτισαν ουρές έξω από τα φαρμακεία για να προμηθευτούν πακέτα προφυλακτικών ώστε να είναι πανέτοιμοι και ασφαλείς όταν θα έρθει η ευλογημένη εκείνη ώρα .

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέδωσε αργά το απόγευμα ανακοίνωση ώστε να διευκρινίσει ότι όταν έλεγε ότι θα γαμήσει και ο φτωχός , δεν εννοούσε ότι ο φτωχός θα γαμήσει τον ίδιο ή τον Σαμαρά . Ήταν τρόπος του λέγειν .

Έπειτα από την διευκρίνιση αναμένονται αθρόες επιστροφές προφυλακτικών στα φαρμακεία .

Τελικά χαμένοι παραμένουν οι φτωχοί και οι φαρμακοποιοί . Τουλάχιστον για όσο παραμένει ο τροχός στο ίδιο σημείο . Μήπως λίγη βαζελίνη θα βοηθούσε ;