Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ξύπνα με όταν έρθει ο Σεπτέμβρης .


Κρίσιμοι είναι οι επόμενοι μήνες για την δικομματική κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό να έχει δώσει σαφές μήνυμα σε όλους τους υπουργούς να κόψουν τις μαλακίες και να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες εντός Αυγούστου, γιατί αλλιώς δεν θα υπάρξει Σεπτέμβρης .

Πρώτη εκκρεμότητα θα είναι να βάλουν και τους τελευταίους δημόσιους υπαλλήλους να κινούνται από οργανισμό σε υπουργείο και από το υπουργείο στο σπίτι τους ώστε να φανεί η κινητικότητα που απαιτεί η τρόικα .

Επίσης θα πρέπει να επισπευστούν οι συγχωνεύσεις μεταξύ νοσοκομείων και νεκροταφείων όπως επίσης μεταξύ σχολείων και εκκλησιών . Και στις δύο περιπτώσεις το δόγμα είναι το ίδιο : από την παραγωγή στην κατανάλωση .

Τέλος ο πρωθυπουργός παρότρυνε τους πολίτες να δηλώσουν τα πάντα στην φορολογική τους δήλωση , ακόμα και περισσότερα από αυτά που έχουν αφού η νοοτροπία “πουτάνα εφορία δεν θα πάρεις μία” οδήγησε την χώρα στο χείλος του γκρεμού .

Σε αυτά συμφώνησε και ο Στουρνάρας ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι αν δεν γίνουν οι απολύσεις και δεν προχωρήσει η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα στους χρόνους που έχουν συμφωνηθεί , δεν πρόκειται να πάρουμε τις επόμενες δόσεις .

Ο πρωθυπουργός , τόσο κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όσο και στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Νέα του Σαββάτου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει χρόνος ούτε για χέσιμο , καθώς και ότι δεν δέχεται εκβιασμούς εκτός αν προέρχονται από την τρόικα .

Σε ότι αφορά την οικονομία χαρακτήρισε υποθέσεις εργασίας τις προβλέψεις για το δημοσιονομικό κενό, δίνοντας εντολή σε κυβερνητικούς αστρολόγους και καφετζούδες να βάλουν τα δυνατά τους ώστε να πέσουν όσο γίνεται πιο κοντά στις μαντεψιές τους . Πλέον δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις προβλέψεις του Στουρνάρα ο οποίος έπειτα από συνεχείς αποτυχίες έχει αποκτήσει το παρατσούκλι “ο κουβάς” .

Τέλος παρότρυνε τους πολίτες να τρέξουν στις ταβέρνες και να φάνε του σκασμού αφού αν αποτύχει το πείραμα με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τότε απομακρύνεται ο γενικότερος στόχος μείωσης της φορολογίας με αποτέλεσμα οι πολίτες να έρθουν αντιμέτωποι με νέους δυσβάσταχτους φόρους και να μην μπορούν πλέον να φάνε ούτε στο σπίτι τους .