Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Είναι ο ΦΠΑ εστίασης , ηλίθιε .



Άκρως πετυχημένη μπορεί να θεωρείται η εφαρμογή του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ εστίασης από το 23% στο 13% αφού , σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις , το 10% των καταστηματαρχών μείωσε τις τιμές στους καταλόγους τους .

Αυτό το success story στη μείωση του ΦΠΑ αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες αφού ήδη ο Μπάμπης στα Βλάχικα μου είπε ότι θα ρίξει τις τιμές .

Με αυτό τον τρόπο μια οικογένεια που θα έδινε 50 ευρώ για να φάει του σκασμού , τώρα θα δίνει 47,7 ευρώ για να φάει και πάλι του σκασμού . Και αν συνεχίσει να θέλει να πληρώνει 50 ευρώ από συνήθεια , τότε με το περισσευούμενο φαί θα μπορεί να ταΐζει και μια φτωχή οικογένεια .

Έπειτα από το πετυχημένο πείραμα , οι δρόμοι είναι ανοικτοί για μειώσεις και σε άλλους φόρους που βαραίνουν τη μέση ελληνική οικογένεια . Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι “Αν πετύχει το πείραμα με τον ΦΠΑ θα ζητήσουμε κι άλλες μειώσεις φόρων”.

Οι πρώτες σκέψεις είναι να μειωθούν οι φόροι στους κατόχους πισίνας , σκαφών αναψυχής , ΙΧ από 3000 κε και επάνω , αεροσκάφη , ελικόπτερα και ανεμόπτερα ώστε ο μέσος έλληνας να μπορεί να ευχαριστηθεί τις χαρές του καπιταλισμού . Στο κάτω κάτω αν δεν παινέψεις τον καπιταλισμό , θα πέσει να σε πλακώσει .

Αν πετύχει και αυτό το μέτρο , θα σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει αποχαιρετήσει μια για πάντα την οικονομική κρίση αφού ο μέσος πληθυσμός της θα είναι σε θέση να κατέχει πισίνες ,  σκάφη αναψυχής και ελικόπτερα .