Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Χοροεσπερίδα στο Floral


Την επιθυμία του να επισκεφτεί ξανά τα Εξάρχεια , όπως έκανε ως φοιτητής , για να πιει ένα καφέ στο Floral εξέφρασε ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Νίκος Δένδιας . 

Την ίδια επιθυμία είχαν εκφράσει και παλιότερα αρκετοί βουλευτές και κομματικά στελέχη της κυβέρνησης με πρώτο και καλύτερο τον Άδωνη Γεωργιάδη καθώς και οι βουλευτές της χρυσής αυγής , αφού εδώ και τριάντα χρόνια όποτε περνάνε από τα Εξάρχεια είναι τόσο βιαστικοί που δεν προλαβαίνουν να χαρούν τις ομορφιές της περιοχής .


Ανέλαβε λοιπόν την πρωτοβουλία ο Δένδιας να οργανώσει ένα σουαρέ στο Floral με καλεσμένους όλα τα μέλη της συγκυβέρνησης . Από Αλαφούζο μέχρι Μπόμπολα . Ειδική πρόσκληση έδωσε η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη στους χρυσαυγίτες .

Όμως πρόβλημα προέκυψε με τον χαρακτήρα της εκδήλωσης .

Ο Δένδιας προγραμμάτιζε ένα “σουαρέ ντε σαντ” όπου όλοι θα μπορούσαν να ξεδώσουν ξεχνώντας για λίγο τις σκοτούρες που τους έχει δημιουργήσει η διάλυσης της χώρας .

Ο Βορίδης όμως διαφώνησε αφού είχε στο μυαλό του κάτι σε “σουαρέ νουάρ” με πολιτικές  παρλάτες και σκετσάκια για να νοιώθουν οι προσκεκλημένοι σαν στη βουλή τους .

Κάπου εκεί πήρε τον λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης , γνωστός θαμώνας των Εξαρχείων και γνώστης της περιοχής , ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι στα Εξάρχεια μόνο μεταμφιεσμένος σε αναρχοκομουνιστή τολμάει να πατήσει . Γιαυτό αντιπρότεινε τη διοργάνωση ενός “σουαρέ ντε μασκέ” υποχρεωτικά μόνο για μασκαράδες . Όπως είναι λογικό , η ιδέα υπερψηφίστηκε , οπότε ο Άδωνις ανέλαβε την υποχρέωση της προμήθειας των στολών .

Όλοι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης θα ντυθούνε πουτάνες  ενώ οι χρυσαυγίτες θα μεταμφιεστούν σε πιθήκια αφού το μόνο που χρειάζεται για να είναι πετυχημένη η μεταμφίεση είναι δύο κιλά μπανάνες . Το φιζίκ το έχουν και οι μεν και οι δε .

Από εδώ και πέρα , κάθε μέρα και όποτε μου δίνεται ευκαιρία , θα βρίσκομαι στο Floral  . Το πρωί για πρωινό , το μεσημέρι για καφέ και το βράδυ για κανένα ποτό . Και που ξέρεις , μπορεί τυχαία να συναντήσω και καμιά πουτάνα που κάτι να μου θυμίζει .