Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τα αιτήματα σου και σε άλλη παραλία .




Ρε πως έχουν αλλάξει έτσι τα πράγματα . Μύλος έχουμε γίνει . Κάποτε έβλεπες τον μακρυμάλλη με το κολλητό τζινάκι και καταλάβαινες ότι κατεβαίνει από Εξάρχεια μεριά . Έβλεπες τον μάτσο Γιουλ Μπρίνερ και ήθελες να πας να του εξηγήσεις στην πράξη τι σημαίνει φασισμός . Έβλεπες τον ένστολο να περπατάει στο δρόμο και περίμενες πότε θα πετάξει καμιά ατάκα του στυλ put the kote down . 


Σήμερα βλέπεις ανάρχια με ξυρισμένα κεφάλια , μακρυμάλληδες φασίστες και μπάτσους αριστούχους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μπήκαν στην σχολή της αστυνομίας με 18,5 . Γίνεται ο σπασικλάκος της Γ΄ Λυκείου να είναι γουρούνι και δολοφόνος ;  ( το ξέρω ότι γίνεται , ρητορικό είναι το ερώτημα ) .

Ήξερες ότι θα κατεβείς στη διαδήλωση και ο αντίπαλος θα είναι απέναντι με τις ασπίδες και τα γκλομπ . Σήμερα κατεβαίνεις σε διαδήλωση και από την μία είναι οι μπάτσοι και από την άλλη τα γουρούνια και οι δολοφόνοι . Μπερδεύεσαι . Δεν ξέρεις ποιον να πρωτοβουτήξεις .

Βλέπεις τον μπάτσο να κυνηγάει τον δημοσιογράφο και πάλι μπερδεύεσαι . Πάλι δεν ξέρεις ποιον να πρωτοβουτήξεις . Τον μπάτσο , τον κάφρο ... και τους δύο ;

Οι μπάτσοι ζητάνε συμπαράσταση από τους ακροαριστερούς του Τσίπρα και η Δούρου τους την δίνει απλόχερα ενώ αριστεροί και νεοναζί δείχνουν την ίδια αλληλεγγύη προς τα αιτήματα των ένστολων . Οι αριστεροί συμφωνούν με τους νεοναζί ; Τι λες τώρα . 

Κάποτε κατέβαινες σε πορείες και γνώριζες ποιους είχες δίπλα σου . Σήμερα πας σε πορεία και χάνεις την μπάλα . Μπροστά σου εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που διαδηλώνει κατά του Ξένιου , πίσω σου ο φασίστας που διαμαρτύρεται για την εισροή μεταναστών , δεξιά σου (τυχαίο , δεν νομίζω ) ο ένστολος διαμαρτυρόμενος για την περικοπή των ειδικών μισθολογίων και αριστερά σου Βάζελος αηδιασμένος με την παράγκα . Εγώ ούτε ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ είμαι , ούτε φασίστας , ούτε βάζελος , ούτε μπάτσος . Που είναι οι δικοί μου ρε , τι κάνω εγώ εδώ ; Αν γίνει καμιά στραβή και αρχίσει το πανηγύρι , από  ποιους πρέπει να φυλαχτώ ; Από τους γύρω γύρω όλοι και στην μέση ο μαλάκας ή από τους απέναντι ;

Αυτοί οι αγανακτισμένοι κάνανε μεγάλη ζημιά τελικά . Η αγανάκτηση δεν είναι ιδεολογία , ψυχολογική κατάσταση είναι . Κάτι σαν τις νοικοκυρές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης . Άλλο όμως να έχεις βαρέσει tilt επειδή θεωρείς ότι ο Ξένιος Δένδιας είναι πολύ χαλαρός και άλλο επειδή τον θεωρείς σχιζοφρενή ψυχάκια στα βήματα του Dexter . ( Όποιος βλέπει Dexter τα χέρια ψηλά ) .

Γιαυτό σου λέω , ο καθένας τα αιτήματα του και στη δικιά του παραλία . Άντε γίναμε όλοι ίσα και όμοια . Γαμώ την αγανάκτηση μου .